Silivri'de Anız Yakımı Sırasında Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı - Son Dakika
Güncel

Silivri'de Anız Yakımı Sırasında Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı

Silivri'de anız yakımı sırasında çıkan yangın rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Tekirdağ itfaiyesi, İstanbul İtfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri yangına müdahale etti ve kontrol altına aldı. Yangına havadan da müdahale edilirken soğutma çalışmaları devam ediyor. Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, yangının anız yakılması sonucu çıktığını ve ormanlık alana sıçradığını belirtti. Yangının kontrol altına alındığı ve gece boyunca soğutma çalışmalarının devam edeceği açıklandı.

27.07.2023 19:20  Güncelleme: 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SİLİVRİ'de anız yakımı sırasında alevler ormanlık alana sıçradı. Yangın rüzgarında etkisiyle kısa sürede büyüdü. Tekirdağ itfaiyesi, İstanbul İtfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı arazözlerin müdahale ettiği yangın kontrol altına alındı. Yangın'a havadan da müdahale edilirken soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangın, 17.00 sıralarında Büyüksinekli Mahallesi'nde anız yakımı sırasında çıktı. Bölgede yakılan anız, rüzgarında etkisiyle kontrolden çıkarak ormanlık alana sıçradı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Yangına İstanbul İtfaiyesi, Tekirdağ İtfaiyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı arazözler müdahale etti. Yangına ayrıca bir adet yangın söndürme helikopteri de müdahale etti.

MAALESEF ANIZ YAKILMASI SONUCU

Yangını yakından takip eden Çatalca Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Silivri ilçemizin, Sinekli Mahallesi'ndeyiz. Maalesef anız yakılması sonucu, rüzgarla beraber kontrolün kaybedilmesi sonucu ormanlık alana doğru sıçrıyor yangın. Burası meşe ağaçlarının olduğu bir alan, aşağıda vadi var. Oraya sıçrıyor. Orman ekiplerimiz

müdahale ediyorlar. Arazözlerle, tankerlerle. İtfaiye ekipleri burada, jandarmamız burada. Yaklaşık bir buçuk saat içerisinde, hava şartlarıda biraz lehimize oldu. Hafif bir yağmur atıştırdı. Yangın kontrol altına alındı. Şu an soğutma çalışmaları devam ediyor. Gece boyunca soğutma çalışmaları devam edecek dedi.

Silivri\'de Anız Yakımı Sırasında Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silivri'de Anız Yakımı Sırasında Çıkan Yangın Kontrol Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement