Silopi'de 12 Yıl Önce Kaybolan 2 Hadep'li Yöneticiye Anma - Son Dakika
Güncel

Silopi'de 12 Yıl Önce Kaybolan 2 Hadep'li Yöneticiye Anma

Silopi\'de 12 Yıl Önce Kaybolan 2 Hadep\'li Yöneticiye Anma

-şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 12 yıl önce kaybolan kapatılan HADEP yöneticileri Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz, BDP'liler tarafından düzenlenen bir törenle anıldı.

25.01.2013 16:02

-şırnak'ın Silopi İlçesi'nde 12 yıl önce kaybolan kapatılan HADEP yöneticileri Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz, BDP'liler tarafından düzenlenen bir törenle anıldı.

BDP Silopi İlçe Başkanlığı binası önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, 12 yıl önce kaybolan HADEP yöneticileri Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz için düzenlenen anma törenine katıldı. Kayıplar için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan BDP Silopi İlçe Başkanı Muhsun Kunur, "Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz gözaltına alındı. Silopi İlçe Jandarma Komutanlığı'na girerken görüldüler. Ancak kendilerinden bir daha haber alınamadı. Kayıp edildiler. Aradan geçen 12 yıla rağmen 2 Kürt politikacısının akibetinin ortaya çıkartılması ve suçluların yakalanması için hiç bir şey yapılmadı. 11 yıldır iktidarda bulunan AKP hükümeti de hiç bir şey yapmadı. Arpa boyu yol kat etmemiştir. Aslında kaçıran katiller o gün de belliydi, bugün de. O günlerde Şırnak Alay Komutanı Levent Ersöz, Silopi İlçe Komutanı Süleyman Can'dı. Taşkın Akgün ve Astsubay Selim Gül ise Şırnak JİTEM'de çalışıyordu. Ancak Ergenekon davasında tutuklanan Levent Ersöz'e bugüne kadar Serdar Tanış ve Ebubekir Deniz'in nasıl kaybedildiğine dair tek bir soru daha sorulmadı" dedi.

Kapatılan HADEP'in İlçe Başkanı Serdar Tanış ile Yöneticisi Ebubekir Deniz, 25 Ocak 2001'de Silopi Jandarma Karakolu'na çağrıldıktan sonra bir daha kendilerinden haber alınamamıştı.

MSY(GG/AAA) - Şırnak/ Silopi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de 12 Yıl Önce Kaybolan 2 Hadep'li Yöneticiye Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement