Silopi'de Halaylı Özürlüler Derneği Açılışı - Son Dakika
Güncel

Silopi'de Halaylı Özürlüler Derneği Açılışı

Silopi\'de Halaylı Özürlüler Derneği Açılışı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde kurulan Özürlüleri Koruma Derneği binasının açılışı, halayların çekildiği törenle gerçekleştirildi.

27.03.2013 12:00

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde kurulan Özürlüleri Koruma Derneği binasının açılışı, halayların çekildiği törenle gerçekleştirildi.

Açılışa Kaymakam Suat Demirci, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Bekir Erdem, İlçe Emniyet Müdür Vekili Okan Duygulu, BDP İlçe Başkanı Muhsun Kunur, engelliler ile vatandaşlar katıldı. Açılış kurdelesini Binbaşı Bekir Erdem ile birlikte kesen Kaymakam Suat Demirci, "Herkes bir engelli adayıdır. Engelli olmayacağının garantisini kimse veremez" dedi.

Silopi Özürlüleri Koruma Derneği Başkanı Abdullah Süer, amaçlarının engelli insanların yaşam şartlarındaki zorluklarını tespit edip çözüm bulmak olduğunu söyledi. Süer, "İlgili kurumlarla işbirliği yaparak ihtiyaca göre elimizden geleni yapacağız. Amacımız, engelli insanların çağdaş koşullar altında ve ayrımcılıktan uzak bir biçimde eğitim almalarına katkıda bulunmak ve yaşam boyu eğitimlerine katkıda bulunmaktır" dedi.

Açılışın ardından törene katılanlar halaylar çekti. Dernek Başkanı Abdullah Süer, "Engellilerin de eğlenmeye hakkı var. Onun için böyle bir açılış düzenledik" dedi.

MSY(GG) - Şırnak/ Silopi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Halaylı Özürlüler Derneği Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement