Silopi'de Kızlar Basket Öğreniyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Silopi'de Kızlar Basket Öğreniyor

Silopi\'de Kızlar Basket Öğreniyor
08.12.2013 14:27

Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Silopili kız çocuklarını basketbol ile tanıştırdı.

Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Silopili kız çocuklarını basketbol ile tanıştırdı. İlk kez basketbol ile tanışan kızlar kapalı spor salonunda basket öğrenmenin sevincini ve heyecanını yaşıyor. Silopi Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörü ve aslen Silopili olan Narin Özdemir tarafından eğitilen kızlar, basketbolu severek oynuyor.

Başlangıçta kız çocuklarının utana-sıkıla geldiklerini ancak şimdilerde severek idmanlara geldiğini belirten Narin, "10-12 yaş grubundan 30 kız çocuğuna, 2 aydan beri basketbol eğitimi veriyoruz. İlk başlarda utanıyorlardı. İlk günlerde topu dahi tutmakta zorluk çekiyorlardı. Ancak şimdi severek idmanlara geliyorlar ve çok iyi oynamaya başladılar. Kız çocuklarını 2 gruba ayırarak, haftanın 3 günü idman yapıyoruz. Bu yörenin bir insanı olarak kızlarla gurur duyuyorum. İleriki dönemlerde de inşallah turnuvalara katılıp başarı elde etmeyi hedefliyoruz" dedi.

Basketbolun bu kadar eğlenceli bir spor olduğunu idmanlara başladıktan sonra öğrendiğini belirten Nergiz Balaman, "Basketbola yeni katıldım. Haftada 3 kez geliyoruz. Basketbolu severek oynuyoruz" dedi.

Kız basketçilerden Cansel Uysal ise, "ilk kez basketbol oynuyorum. Basketbol çok zevkli bir spor dalı. İnsana katkı sağlayan bir spor dalıdır. Narin hoca sayesinde bütün hareketleri öğrendik. İyi bir sporcu olmayı hedefliyorum" derken Fatma Kızıl da, "Buraya basketbol öğrenmeye geldik. Çok mutluyuz. Eğleniyoruz. Sporu ve basketbolu çok seviyoruz. Yeni başladık ama bilmediğimiz birçok hareketi öğreniyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Silopi'de Kızlar Basket Öğreniyor - Son Dakika


Advertisement