Sinemalarda Bu Hafta - Son Dakika
Güncel

Sinemalarda Bu Hafta

Sinemalarda Bu Hafta

Oscar ödüllü yönetmen Ang Lee'nin 3D çektiği sinema şaheseri "Pi'nin Yaşamı" ile birlikte 7 film bu hafta vizyonda.

27.12.2012 14:50  Güncelleme: 15:58

Vizyonda bu hafta "Medyum", "Anna Karenina", "Aşk", "Kıyamet Günü", "Pi'nin Yaşamı" ve "Dönüşüm: HTR2B" filmleri gösterime girecek.

Bu hafta "Medyum", "Anna Karenina",

"Aşk", "Kıyamet Günü", "Pi'nin Yaşamı" ve "Dönüşüm: HTR2B" filmleri gösterime girecek.

MEDYUM

Psikolog Dr. Margaret ve asistanı Tom metafizik olaylar üzerine çalışmaktadırlar. Yüzlerce medyumun kirli çamaşırlarını açığa çıkarmışlardır. Tom ünlü medyum Simon'ın 30 yıl sonra tekrar gösteriye çıkacağını öğrenmiştir. Tom, Simon ile tanıştıktan sonra onu saplantı haline getirecek, gerçeği öğrendiğinde çok etkilenecektir ama işin peşini de bırakmayacak

ANNA KARİNENA

Yüksek bir sosyal konuma sahip Anna Karenina, erkek kardeşi Oblonsky'den evliliğini kurtarmasına yardım etmesine dair aldığı mektup üzerine Moskova'ya hareket eder. Yolculuk sırasında tanıştığı Kontes Vronsky'nin oğlu, subay Vronsky ile karşılaşır, aralarında bir çekim oluşur. Anna, St. Petersburg'a döndüğünde Vronsky de peşinden gelir. Başlayan tutkulu aşk, halk arasında skandal yaratır.

AŞK

Aşk, ölüm... Peki arada ne var? Hayatın en zor anlarını beyazperdeye taşıyan Aşk Haneke'ye Cannes'da Beyaz Bant'tan üç yıl sonra ikinci kez Altın Palmiye'yi kazandırdı.Filmin kahramanları Georges ve Anne, seksenli yaşlarını sürmekte olan, birbirlerine çok bağlı, kültürlü, emekli müzik öğretmenleridir. Kendisi de bir müzisyen olan kızları yurtdışında yaşamaktadır. Bir gün, Anne felç geçirir. Aralarındaki sevgi bağı gitgide zorlanırken ölüme hazırlanırlar. Avusturya'nın Oscar adayı ilan edilen bu iç burkan dram, merhametli olduğu kadar acımasız, gerçekçi ve yürek paralayıcı.

KIYAMET GÜNÜ

Maria ve Henry 3 çocuklarıyla birlikte kış tatillerini geçirmek için Tayland'a giderler. Bu tropik cennete birkaç gün keyifli vakit geçirmek isteyen aile, 25 Aralık gecesi düzenlenen Christmas partisine gider ve bolca eğlenirler. Ertesi sabah havuz keyfi yaptıkları sırada korkunç bir gürültüyle ortalık sarsılmaya başlar. Maria ve Henry korku içinde dona kaldıklarında, otelin duvarları üzerinden dev dalgalar da üzerlerine doğru hızla gelmektedir 26 Aralık 2004'te yaşanan tsunami felaketini kurtulmayı başaran bir ailenin gerçek hikayesi üzerinden anlatan filmin başrollerinde Naomi Watts ve Ewan McGregor'u seyrederken filmin yönetmenliğini ise The Orphanage filmiyle tanıdığımız J.A. Bayona üstleniyor.

Pİ'NİN YAŞAMI

Pi Patel'in Hindistan'daki egzotik bir hayvanat bahçesinden Pasifik'e uzanan yolculuğunda yaşadığı gemi kazası sonucu bir sandalda bir sırtlan, kırık bacaklı bir zebra, bir orangutan ve üç yüz kiloluk bir Bengal kaplanı ile hayatta kalan tek insan olarak yaşadığı akıl almaz hikayesini sunuyor.

DÖNÜŞÜM:HTR2B

Bir ana haber bülteni haberiyle çıkış noktasını oluşturan film, büyük ilaç firmalarının, yeni ürettikleri ilaçları piyasaya sürmeden önce, üçüncü dünya ülkelerinde yaşayan ve bu ilaçlar piyasaya sürülmeden önce firmalar tarafından kobay olarak kullanılan insanların hikayesini konu alır. Türkiye de bu ülkelerden biridir. Ana haber bülteninde çıkan habere göre bu tip ülkelerin yoksulluklarından faydalanarak uyguladıkları bu insanlık dışı eylem Türkiye'de yüzlerce kişinin ölümüne neden olur. Aradan bir yıl geçer... Ormanda dolaşan iki Amerikalı, Washington'a Türkiye'deki HTR2B kobaylarının kaçtığını bildirir...

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sinemalarda Bu Hafta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement