Sınır Ötesine Yardım - Son Dakika
Güncel

Sınır Ötesine Yardım

İHH tarafından temin edilen 11 tır yardım kamplarda kalan sığınmacılara ulaştırılmak üzere Suriye'ye gönderildi.

07.02.2015 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı koordinesinde temin edilen 11 tırlık yardımlar, Kilis'ten Suriye'ye gönderildi.

İHH Suriye Çalışmaları Kilis Koordinasyon Merkezi Basın Danışmanı Zafer Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşanan iç savaş nedeniyle yaşadıkları yerleri terk etmek zorunda kalan ve kendileri için oluşturulan kamplarda kalan Suriyeliler için yapılan çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü söyledi.

Yurtiçi ve yurtdışından gönderilen bağışlarla alınan malzemeleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın sevincini yaşadıklarını ifade eden Ersoy, şunları kaydetti:

"İHH ve Katar Kızılay'ı işbirliğinde temin edilen 22 bin 800 battaniye, 8 bin 772 içlik, 10 bin yatak, 2 bin 990 uyku tulumu ve 80 bin ekmek ile Gazeteci Adem Özköse tarafından duyurulan 'Yetimler Yararına Atkı ve Bere' kampanyasıyla elde edilen bin 480 parça kışlık kıyafet, Suriye'deki ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak."

Ersoy, dernek olarak savaş mağdurları için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını dile getirerek, hayırseverlerin de desteğiyle başlatılan yardım tırı faaliyetinin hız kesmeden devam edeceğini sözlerine ekledi. - Kilis

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sınır Ötesine Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement