Sinop'ta Denizden Çıkanlar Şaşırttı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sinop'ta Denizden Çıkanlar Şaşırttı

11.10.2018 14:22

Sinop'ta denizden çıkanlar şaşırttıSinop'un Boyabat ilçesinde deniz dibi temizliği yapıldı.

Sinop'ta denizden çıkanlar şaşırttı

Sinop'un Boyabat ilçesinde deniz dibi temizliği yapıldı. Sualtından elektrikli soba, otomobil lastiği, sandalye, battaniye gibi eşyalar çıkarıldı.

Sinop Üniversitesi Sualtı Teknolojileri Öğrencileri ve Sinop Emniyet Müdürlüğü dalgıçları tarafından Karadeniz'de dip temizliği gerçekleştirildi. İskele Meydanında yapılan temizlikte dalgıçlar tarafından su altından elektrikli soba, otomobil lastiği, sandalye, battaniye gibi eşyalar çıkarıldı.

Sinop Üniversitesi Öğretim Görevlisi Rasim Yaşar Tarakçı, bir farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirterek Bu farkındalık doğrultusunda en azından burada atılan atılmaması gereken çöplerin daha doğrusu balık tutanlar tarafından kirletilmemesi gereken bir alanı temizliyoruz. Kısa bir müddet sonra bu çöplerin birikmesi burada balığında yok olması demektir. O zaman boş oltalarla bekleyecekler. Bu farkındalığı yaratalım en azından duyarlı davransınlar. Balık tutan onlar. Burada keyif yapan onlar. En sonunda burada balık tutamadıkları gün üzülecekler. Kendileri görmese bile bizim ileride çocuklarımız, torunlarımız bundan etkilenecek. Onun için duyarlı olmamız gerekiyor. Bulunduğumuz yer aynı zaman bir şehitlik. 1853'te, 2800 şehit verdiğimiz bir alan. En azından bu şehitlere de saygı gösterilmesi lazım 'dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sinop'ta Denizden Çıkanlar Şaşırttı - Son Dakika


Advertisement