Sırbistan'da Kar Hayatı Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika
Güncel

Sırbistan'da Kar Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Sırbistan\'da Kar Hayatı Olumsuz Etkiliyor

Kuzeydeki Voyvodina bölgesinde fırtına nedeniyle yaklaşık 16 saat mahsur kalan bin kişiden, çocuk ve kadınlar kurtarıldı.

01.02.2014 19:10

Sırbistan'ın kuzeyindeki Voyvodina bölgesinde bulunan Novi Sad ile Subotitsa kentleri arasında, fırtına nedeniyle oluşan kar yığınlarında yaklaşık 16 saat mahsur kalan bin kişiden, çocuklar ve kadınlar kurtarıldı.

Novi Sad ile Subotitsa kentleri arasındaki yolda bulunan Feketiçi mevkisinde mahsur kalan yolcuların bir kısmı, Sırbistan Ordusu'na ait helikopter tarafından kurtarıldı. Olay yerine, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vuçiç, Savunma Bakanı Neboyşa Rodiç ve Ulaştırma Bakanı Aleksandar Antiç de gitti.

Kurtarma çalışmalarına, Sırbistan Ordusu mensuplarının yanı sıra İçişleri Bakanlığı'na bağlı ekipler de katıldı.

Sırbistan İçişleri Bakanlığı Acil Durumlar Bölümü'nde görevli Goran Nikoliç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşamdan itibaren yaklaşık 150 aracın ve bin kişinin, fırtına nedeniyle oluşan kar yığınlıları arasında kalıdığını belirtti.

İlk etapta kadın ve çocukların kurtarıldığı, diğer yolucuları kurtarma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi.

Sırbistan medyasında yer alan bilgilere göre, Sırbistan Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vuçiç de çocukları kurtarma çalışmalarına bizzat katıldı.

Olay yerinde açıklamalarda bulunan Vuçiç, "İlk araç kuyruğunu bitirme aşamasındayız. Şu anda durum çok kötü çünkü bazı yerlerde kar yığınlarının yüksekliği 5 metreyi buluyor" dedi. Vuçiç, yolda mahsur kalan yolcuların gıda ve diğer ihtiyaçlarının karşılandığını belirtti. - Sırbistan

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sırbistan'da Kar Hayatı Olumsuz Etkiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement