Sırbistan'ın AB ile müzakerelere başlaması - - Son Dakika
Güncel

Sırbistan'ın AB ile müzakerelere başlaması -

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) ile katılım müzakerelerine başlamasına ilişkin, ''Sırbistan, Avrupa'nın bir parçası olarak kabul edilmeyi hak etti'' dedi.

21.01.2014 19:42

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, ülkesinin Avrupa Birliği (AB) ile katılım müzakerelerine başlamasına ilişkin, ''Sırbistan, Avrupa'nın bir parçası olarak kabul edilmeyi hak etti'' dedi.

Nikoliç, yaptığı açıklamada, Sırbistan'ın tarihiyle ve kurbanlarıyla, Avrupa'nın bir parçası olarak kabul edilmeyi hak ettiğini belirterek, bugünün ilelebet hatırlayacakları tarihi bir an olduğunu kaydetti.

Öte yandan, Sırbistanlı çeşitli komünist gruplar, Başbakanlık binası önünde ülkenin AB ile müzakerelere başlamasını protesto etti.

Sırbistan Komünistleri Derneği Başkanı Svetozar Markanoviç, protestoda yaptığı konuşmada, özgürlük, eşitlik ve sosyal adaleti savunan Avrupa'daki tüm işçi partilerinin, böylesi bir AB'ye karşı olduğunu söyledi. Markanoviç, Yugoslavya'nın dağılmasının ardından başa gelen hiçbir hükümetin vatandaşların çıkarına işler yapmadığını, aksine sadece vatandaşları daha fazla köleleştiren , daha güçlü olanların hizmetine sokan işler yaptığını ileri sürdü.

Protestonun organizatörlerinden Vladimir Gavriloviç de Sırbistan'ın AB'ye entegrasyon sürecine karşı olduklarını kayderek, ''Organize ettiğimiz protesto, tepkimizi ortaya koymak adına sembolik bir protestodur. Bizler, AB'nin Sırbistan'a hiçbir iyiliği dokunmayacağının bilincindeyiz. Her türlü müzakere sürecinin karşıtıyız. Sırbistan'ın AB'ye entegrasyon sürecinden vazgeçmesini ve tarafsız olmasını talep ediyoruz'' diye konuştu.

Sırbistan\'ın AB ile müzakerelere başlaması -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sırbistan'ın AB ile müzakerelere başlaması - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement