Sırma Grup Ar-Ge Başkanı Davutoğlu: Maden Suyunu Yemeklerden Önce Tüketin - Son Dakika
Güncel

Sırma Grup Ar-Ge Başkanı Davutoğlu: Maden Suyunu Yemeklerden Önce Tüketin

Sırma Grup Ar-Ge Başkanı Davutoğlu: Maden Suyunu Yemeklerden Önce Tüketin

Maden suyunun faydalarına ve tüketimi ile ilgili doğru bilinen yanlışlara değinen Sırma Grup AR-GE Başkanı Mehmet Davutoğlu, halk arasında yaygın olarak bilinen 'yemek sonrası hazım için maden suyu tüketilmelidir' düşüncesinin doğru olmadığını, bu yöntemle insanların aslında bu mineral...

18.11.2016 09:56

Maden suyunun faydalarına ve tüketimi ile ilgili doğru bilinen yanlışlara değinen Sırma Grup AR-GE Başkanı Mehmet Davutoğlu, halk arasında yaygın olarak bilinen 'yemek sonrası hazım için maden suyu tüketilmelidir' düşüncesinin doğru olmadığını, bu yöntemle insanların aslında bu mineral deposundan mahrum kaldıklarını söyledi. Doğru yöntemin maden suyunun yemeklerden hemen önce tüketilmesi olduğunu ve bu şekilde sindirimi kolaylaştıracağını söyleyen Davutoğlu "Gün içerisinde 1 litreye kadar maden suyu tüketilebilir" dedi.

"DOĞAL MADEN SUYU MİNERAL DEPOSUDUR"

Maden suyu ve soda arasındaki farklara değinen Mehmet Davutoğlu, şöyle konuştu: "Yer kabuğunun farklı derinliklerinde, uygun jeolojik şartlarda doğal olarak oluşan bir veya daha fazla kaynaktan yeryüzüne çıkan ya da mekanik usullerle çıkartılan, erimiş mineral içeriği bin miligram/litre ve üzeri olan ayrıca doğal karbondioksit içeren diğer bileşenleri ile tanımlanan, kirlenmeye uğramamış, fizyolojik ve tedavi edici etkinliği bilimsel olarak kanıtlanmış soğuk ve sıcak sulardır. Kısacası doğal madensuyu doğal bir mineral deposudur. Soda ise, içilebilir özellikteki suya karbondioksit gazı eklenerek elde edilen ve tamamen "yapay" olan bir içecektir."

"İÇECEK SEKTÖRÜNDE EN SAĞLIKLI AMBALAJ CAM"

Son yıllarda artan cam şişe kullanımına da dikkat çeken Davutoğlu, "İçecek sektöründe en sağlıklı ambalaj cam olarak bilinir. Sonrasında pet ambalaj gelir. Cam ve pet ambalaj arasındaki tek fark ise pet ambalaj gözenekli olup, nefes alır ve verir. Cam şişelerde bu şekilde bir özellik olmamakla beraber yüzeylerinin pürüzsüz ve geçirgen olmaması nedeni ile son derece güvenilir ambalajlardır" diye konuştu.

"AVRUPA'DA KİŞİ BAŞI MADEN SUYU TÜKETİMİ TÜRKİYE'NİN 15 KATI"

Avrupa'da kişi başı maden suyu tüketiminin Türkiye'nin 15 katı olduğuna dikkat çeken Davutoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: "2015 yılı verilerine göre Türkiye'de kişi başı maden suyu tüketimi yılda 10 litre, toplamda da 675 milyon litredir. Avrupa ise bu rakam kişi başı 150 litredir. 2016 yılı verilerine göre de; Türkiye'de kişi başı maden suyu tüketiminin yılda 12 litreye, toplam olarak ta 810 milyon litreye çıkması bekleniyor. 2016 yılı verilerine göre bu rakamın Avrupa'da kişi başı 160 litreye çıkması bekleniyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sırma Grup Ar-Ge Başkanı Davutoğlu: Maden Suyunu Yemeklerden Önce Tüketin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement