ŞİŞLİ'DE ÇOCUĞUNU PARKA GÖTÜRÜRKEN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ; SANIĞA 38 YIL HAPİS CEZASI - Son Dakika
Güncel

ŞİŞLİ'DE ÇOCUĞUNU PARKA GÖTÜRÜRKEN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ; SANIĞA 38 YIL HAPİS CEZASI

ŞİŞLİ'de şubat ayında çocuğunu parka götürürken, silahlı çatışmanın ortasında kalan Okan Karaten'in ölümüyle ilgili 5'i tutuklu 9 sanığın yargılandığı davada mahkeme, ateş açan sanık Yunus Aksak'a 3 suçtan toplamda 38 yıl hapis cezası ve 10 bin lira adli para cezası verdi.

03.11.2022 16:45  Güncelleme: 17:09

ŞİŞLİ'de şubat ayında çocuğunu parka götürürken, silahlı çatışmanın ortasında kalan Okan Karaten'in ölümüyle ilgili 5'i tutuklu 9 sanığın yargılandığı davada mahkeme, ateş açan sanık Yunus Aksak'a 3 suçtan toplamda 38 yıl hapis cezası ve 10 bin lira adli para cezası verdi. Diğer tutuklu sanıklar ise çeşitli suçlardan 3 ay ile 8 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası verilerek, tahliye edildi. Kararın açıklanmasının ardından Okan Karaten'in eşi Elanur Karaten, Demek ki adam öldürmenin cezası yok. İnsanları suça teşvik etmekten başka bir şey yapmıyorsunuz diye tepki gösterdi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 4 tutuklu sanık getirilirken, 1 sanık tutuklu bulunduğu cezaevinden SEGBİS aracılığıyla bağlandı. Duruşmada bir tutuksuz sanık, tarafların avukatları ve maktul Okan Karaten'in eşi Elanur Karaten hazır bulundu.

AİLEMİ DARMADUMAN ETTİLER

Öldürülen Okan Karaten'in eşi Elanur Karaten, duruşmada söz alarak, Lütfen kararları verip evinize gittiğinizde vicdanınız rahat olsun. Ömür boyu bu sanıkların yakasında olacağım. Hayatlarına normal bir şekilde devam etmelerine izin vermeyeceğim. Hep orantısız tutukluluk diyorlar. Orantısızca insan öldüren bu canilerin dışarı çıkmasına izin vermeyeceğim. Ailemi darmaduman ettiler. Sonuna kadar şikayetçiyim. Ben günahsız birinin yoldan geçerken öldürülmesini kabul edemiyorum. Bunlara bir dava daha açacağım. Mahkemenizi vicdan muhasebenizle baş başa bırakıyorum dedi.

ÖLDÜRME NİYETİM ASLA OLMADI

Sanık Deniz Sarıhan savunmasında, Ben onlar ateş etmeden önce ateş etmedim. Kimseyi öldürme kastım olmadı. Bu yaşıma kadar herhangi bir suça karışmışlığım yoktu. Ben olay yerinden sonra avukata gittim. Durumu anlattım, görüntülerde de görülüyor. Benim öldürme niyetim asla olmadı. Takdir yüce mahkemenizindir dedi.

BEN OLAYIN O ANKİ HEYECANIYLA ATEŞ ETTİM

Tutuklu sanık Yunus Aksak, Ben böyle bir olayın içinde olduğum için çok pişmanım. O anki heyecanla ateş ettim. Çok pişmanım, mahkemenizden tahliye talep ediyorum diye konuştu. Osman Turan ise savunmasında, Pişmanım, öldürmeye yönelik eylememiz olmadı. Silahlar bende olmasına rağmen yere sıkıp kaçtım. Öldürme niyetim olsaydı, fırsatım vardı öldürürdüm ama, yapmadım. Kendimi korumak için ateş ettim. Tahliyemi istiyorum ifadelerini kullandı. Diğer tutuklu sanıklar ise suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, tahliyelerini talep etti. Sanık avukatları müvekkillerinin üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmediklerini belirterek tahliyelerini talep etti.

OKAN KARATEN'İ ÖLDÜREN SANIĞA TOPLAMDA 38 YIL HAPİS CEZASI

Mahkeme heyeti, Okan Karaten'i vuran tutuklu sanık Yunus Aksak hakkında, 'Olası kastla kasten öldürme' suçundan 24 yıl, 'Ruhsatsız silah bulundurma' ve 'Öldürmeye teşebbüs' suçlarından da toplamda 14 yıl, hapis cezası ile 10 bin lira adli para cezası aldı. Diğer tutuklu sanıklara ise çeşitli suçlardan 3 ay ile 8 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası verilerek, tahliye edildi. Mahkeme, Yunus Aksak ve Cem İşişler'in ise tutukluluk halinin devamına karar verildi. Heyet, sanıklar Ahmet Aydemir, Gültekin Efe ve Osman Karaz'ın tüm suçlardan beraatine hükmetti.

DEMEK Kİ ADAM ÖLDÜRMENİN CEZASI YOK

Kararın açıklanmasının ardından Elanur Karaten, Demek ki adam öldürmenin cezası yok. İnsanları suça teşvik etmekten başka bir şey yapmıyorsunuz şeklinde konuşarak karar tepki gösterdi.

İDDİANAME

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, maktul Okan Karaten'in ölümüne sebep olan tabancayı kullandığı belirlenen tutuklu şüpheli Yunus Aksak'ın, 'Olası kastla öldürme' suçundan 20 yıldan 25 yıla, 2 kişiye karşı 'Silahla kasten yaralama' suçundan 3 yıldan 9 yıla, 4 kişiye karşı 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 36 yıldan 60 yıla, 2 kişiye karşı 'Mala zarar verme' suçundan 8 aydan 6 yıla ve 'Aateşli silahlar kanununa muhalefet' suçundan ise 5 yıldan 8 yıla kadar olmak üzere toplamda 64 yıl 8 aydan 108 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep edildi. Şüpheli Berkay Gencer'in 4 kişiye karşı 'Kasten öldürmeye teşebbüse yardım' suçundan 18 yıldan 30 yıla, 2 kişiye karşı 'Silahla kasten yaralama' suçundan 3 yıldan 9 yıla ve 'Ateşli silahlar kanununa muhalefet' suçundan da 5 yıldan 8 yıla olmak üzere toplamda 26 yıldan 47 yıla kadar hapis cezası talep edilen iddianamede, diğer şüpheliler Ahmet Aydemir ve Gültekin Efe'nin ise, 6 kişiye karşı 'Silahla kasten yaralamaya teşebbüs' suçundan 4 yıl 6 aydan 13 yıl 6'şar aya hapis cezasına çarptırılması talep edildi. İddianamede, şüpheliler Cem İşişler, Osman Turan, Osman Karaz, İslam Aytekin ve Deniz Sarıhan ise, 2 kişiye karşı 'Silahla kasten yaralama' suçundan 3 yıldan 9 yıla, 4 kişiye karşı 'Kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 36 yıldan 60 yıla ve 2 kişiye karşı da 'Mala zarar verme' suçundan 8 aydan 6 yıla olmak üzere, toplam 39 yıl 8 aydan 75'er yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması talep ediliyordu.

ŞİŞLİ\'DE ÇOCUĞUNU PARKA GÖTÜRÜRKEN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ; SANIĞA 38 YIL HAPİS CEZASI
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ŞİŞLİ'DE ÇOCUĞUNU PARKA GÖTÜRÜRKEN ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ; SANIĞA 38 YIL HAPİS CEZASI - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement