Şişli'de Viyana Haftası - Son Dakika
Güncel

Şişli'de Viyana Haftası

Şişli\'de Viyana Haftası

Sarıgül, Viyana Belediye Başkanı ile biraraya geldi.

26.07.2012 12:35

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Avusturya'nın başkenti Viyana'ya giden Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Viyana Belediye Başkanı Michael Haupl ile biraraya geldi. Viyana Belediye Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, Viyana ve Şişli Belediyeleri arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesi ele alındı.

Viyana Belediyesi'nin daveti üzerine Avusturya'ya giden Şişli Belediye Başkanı Sarıgül, beraberinde dünyaca ünlü modacımız Atıl Kutoğlu ile birlikte, Viyana Belediye Başkanı Michael Haupl ile biraraya geldi. Sarıgül görüşmede başkan Haupl'u önümüzdeki aylarda Şişli'de gerçekleşecek kültürel etkinliklere katılması için İstanbul'a davet etti. Viyana Belediye Başkanı da daveti kabul ederek, Ekim ayında Nişantaşı'nda yapılacak olan Viyana Haftası'nın açılışı için Şişli'ye geleceğini söyledi. Görüşme öncesinde Sarıgül, Haupl'a bir plaket verdi, Haupl da misafirlerine Türk kahvesi ikram etti.

Viyana Belediye Başkanı Haupl, görüşme sonrasında yaptığı açıklamada, ziyaretinden dolayı Sarıgül'e teşekkür ederek, "İki kent arasında kültürel ve sanatsan işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyacağım. Alışverişin, modanın ve sanatın merkezi olarak gördüğümüz Şişli Nişantaşı'nda bir Viyana Haftası düzenlenecek olması da çok anlamlı. Ayrıca, Atıl Kutoğlu gibi, aynı zamanda Viyanalı olan saygın bir modacının da bizimle birlikte olması gurur verici" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül de, İstanbul ve Viyana arasındaki ilişkileri geliştirmek istediklerini belirterek, "Özellikle Viyana BelediyeBaşkanı Michael Haupl'un çevrecilik çalışmalarını takdirle izliyoruz. Kendisi çevreye, sanata ve kültüre çok büyük önem veren bir belediye başkanı. Şişli ile Viyana'yı bütünleştirmek isitiyoruz. Viyana'nın tarihi-kültürel dokusuyla Şişli'nin dokusu birbirine çok benziyor. Önümüzdeki aylarda sanatçımız Atıl Kutoğlu'nun da katılımıyla Şişli'de bir moda festivali yapacağız ve Viyana Belediye Başkanımız da bizimle birlikte olacak" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şişli'de Viyana Haftası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement