Siteler, Kosgeb'den Memnun Ayrıldı - Son Dakika
Güncel

Siteler, Kosgeb'den Memnun Ayrıldı

Siteler, Kosgeb\'den Memnun Ayrıldı

Kosgeb Başkan' ı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Ankara Mobilyacılar Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı ve Yönetim Heyetini makamında ağırladı.

12.09.2018 14:37  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosgeb Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Siteler adına Ankara Mobilyacılar Lakeciler Odası Başkanı Hüseyin Taklacı ve Yönetim Heyetini makamında ağırlayarak Siteler ve mobilya sektörü hakkında bilgiler aldı.

Görüşme sonunda Başkan Taklacı; Siteler 1960'lar da kurulmuş Orta doğunun en büyük mobilya sanayisi, Ankara Mobilyacılar Odası ise 1968'den beri üyelerine hizmet veren bir kamu kurumudur. Üyelerimiz Siteler ağırlıkta olmakla beraber tüm Ankara'da mikro işletme olarak tabir ettiğimiz genellikle 10 kişiden az çalışanı olan atölye, mağaza, boyahane gibi üretici imalatçı ve satıcılardan yani küçük esnaflardan oluşuyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Kosgeb ise; Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki rolünü ve etkinliğini artırmak, rekabet güçlerini artırmak ve sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla kurulmuştur. Bu sebeple esnaf ve sanatkarlarımızın kosgeb alanında ki sorun ve taleplerini iletmek amacıyla Sayın Kosgeb Başkanı Uzkurt'a ziyareti esnafımız için çok faydalı buluyoruz. Kendisine de esnafa verdiği ve vereceği değerli katkılardan dolayı teşekkür ediyoruz.

Sayın Kosgeb Başkanımızdan Kosgeb destek ve teşviklerinden esnaf ve sanatkarlarımızın daha etkin yararlanabilmeleri için, küçük ve orta ölçekli işletmelerinin yanına mikro işletmeleri de kapsayacak bir düzenleme yapılması gerektiğini dile getirdik. Genellikle kosgeb paketleri 10 kişiden çok çalışanı olan ve belli sermayenin üstünde ki işletmeleri kapsıyor, atölyelerinde imalat yapan 1-2 kişi çalışanı olan esnaflarımız bu paketlerin dışında kalıyor ya da başvurular esnafımıza çok karmaşık sunuluyor. Bu sebeple Kosgeb'in mikro işletmelere yönelik farklı desteklerinin olması gerektiğini, mevcut desteklerden küçük esnafında faydalanabileceği şekle getirilmesi hususunu dile getirdik. Sayın başkanımıza ayrıca, Siteler Kosgeb müdürlüğünün sitelere uzak kaldığını, bu sebeple sitelerde bir danışma merkezi açılması gerekliliğini, kosgeb çağrı merkezinin daha etkin hale getirilmesi gerektiğini söyledik.

Kosgeb' in desteklerini daha etkin sağlamaları için destek istiyoruz. Siteler bölgesinde Kosgeb adına danışmanlık merkezi kurulmasını istiyoruz, Başvuru şartlarının kolaylaştırılması hususun da sayın başkanımızdan rica da bulunduk, kendisi de esnaf adına yapmış olduğumuz taleplerimizi makul buldu, gerekli bütün taleplerin karşılanabilmesi için ivedilikle talimatları verdi. Başkan Taklacı, Sayın Başkanımız Uzkurt'a göstermiş oldukları yoğun ilgiden dolayı kendisine teşekkür ederim. dedi

Ziyaretlerinden dolayı yönetim heyetine memnuniyetlerini ileten Kosgeb Başkanı Uzkurt ise, Siteler bölgesi hakkında birçok bilgiye sahibiz, esnaf ve sanatkarlarımız için elimizden gelen ne varsa yapacağız. Bu konuda Sitelere özel ilgi göstereceğiz diyerek ziyaretlerinden dolayı Başkan Taklacı' ya teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Siteler, Kosgeb'den Memnun Ayrıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement