Sivas Antrenörlük Bölümünün Tek Görme Engelli Öğrencisi Oldu - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sivas Antrenörlük Bölümünün Tek Görme Engelli Öğrencisi Oldu

Sivas Antrenörlük Bölümünün Tek Görme Engelli Öğrencisi Oldu
27.11.2012 16:30  Güncelleme: 16:53

Sivas'ta yaşayan Milli Halterci Dursun Hayran CÜ Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu antrenörlük bölümünün ilk ve tek görme engeli öğrencisi olma özelliğiyle dikkat çekiyor.

Sivas'ta yaşayan 29 yaşındaki Milli Halterci Dursun Hayran Cumhuriyet Üniversitesi(CÜ) Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu antrenörlük bölümünün ilk ve tek görme engeli öğrencisi olma özelliğiyle dikkat çekiyor.

Merkeze bağlı Hayranlı köyünde yaşayan ve B3 denilen yüzde 10 görme gücüne sahip görme engelli Dursun Hayran, ilkokulu köyünde, ortaokulu ise taşımalı eğitimle Sivas'ta tamamladı. 6 çocuklu Hamdi-Esme Hayran çiftinin 3'üncü çocukları olan ve 4 yıl öncesine kadar köyünde yaşayan Hayran'ın Sivas Görme Engeliler Spor Kulübü ile tanıştıktan sonra hayatı tamamen değişti. Spora başlayan Hayran, Sivas'a yerleştikten sonrada liseyi dışarıdan bitirdi. Milli sporcu kontenjanından yararlanarak bu yıl CÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu antrenörlük bölümüne başladı. 4 yıl öncesine kadar köyünde tarlada çalışıp, hayvan otlatarak babasına yardımcı olduğunu belirten Hayran, Germe Engelliler Kulübü ile temas kurduktan sonra Sivas'a gelmeye karar verdim. Burada sporla tanıştım. Onların yardımı ile spora başladım. Halteri kendime uygun gördüğüm için bu branşı seçtim. Çalışarak bir çok başarılar elde ettim.dedi.

OKULUN İLK VE TEK GÖRME ENGELİ ÖĞRENCİSİ

ANLATILANLARI KAYDEDİYOR

Bölümdeki ilk ve tek görme engeli öğrenci olmanın zorluğunu hoca ve arkadaşlarının desteği ile giderdiğini belirten Dursun Hayran, Üniversitede bu bölüme görme engeli öğrenci olarak ilk ben geldim. İlk başta yabancı oldukları için böyle bir şeye biraz zorluk çektiler. Daha sonra karşılıklı konuşarak bu işi çözdük. Şimdi derslerde anlatılanları dinliyorum. Hocaların anlattıklarını cep telefonuma kayıt ediyorum, daha sonra evde tekrar dinliyorum. Zorlandığım yerlerde arkadaşlarım benim için büyük olarak yazıyorlar. Sınavlarda ise hocalarımız yanıma asistan arkadaşları veriyorlar. Şunu tekrar söylemek istiyorum. Umduğumdan çok daha güzel şeyler buldum burada. dedi. Hayran okulu bitirerek özellikle engellilere yönelik çalışmalar yapacak iyi bir antrenör olmak istediğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas Antrenörlük Bölümünün Tek Görme Engelli Öğrencisi Oldu - Son Dakika


Advertisement