Sivas - Cü Tıp Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi - Son Dakika
Güncel

Sivas - Cü Tıp Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

Sivas - Cü Tıp Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi

Cü Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydiSivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında geleneksel 'Beyaz önlük giyme' töreni düzenlendi.

14.03.2016 18:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cü Tıp Fakültesi öğrencileri beyaz önlük giydi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde (CÜ) 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında geleneksel 'Beyaz önlük giyme' töreni düzenlendi.

CÜ Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sami Hizmetli, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Gökçe, öğretim elemanları, öğrenci aileleri ile öğrenciler katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Okay Bulut, "Bu güne gelene kadar, bu sıralara oturana kadar çok çaba gösterdiniz. Bu sıralara oturmakla zor bir yaşamı seçtiğinizi bilmenizi isterim. Bu meslek, meslek sahibi olana kadar çok çaba göstermenin yanı sıra ömür boyu bu çabayı devam ettirmekle hükümlüdür. Bugünkü beyaz önlük giyme törenimizde beyaz önlüğün kıymetini de ömür boyu bileceğinizden eminim. Beyaz önlük dürüstlük, temizlik, saflık ve hastalarımıza güven demektir. Bunun bilincinde olun ve bu mesleğe yakışan bir yaşamınız olsun" dedi.

Rektör Vekili Prof.Dr. Sami Hizmetli ise, hekimlik mesleğinin önemine değinerek, "38 yıllık bir hekim olarak, hekimlik bir sanattır. Bu sanatı icra ederken en önemli basamaklardan bir tanesi de beyaz önlüğü giydiğimiz bugündür. Mesleğinize adım attığınız ilk gün olarak bu heyecanınızı ömür boyu yaşayacağınıza inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından programa katılan protokol ve Tıp Fakültesi öğretim üyeleri 120 öğrenciye beyaz önlüklerini giydirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas - Cü Tıp Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlük Giydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement