Sivas - Demir Çelik İşçilerinden 'Elektrik' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Sivas - Demir Çelik İşçilerinden 'Elektrik' Eylemi

Sivas - Demir Çelik İşçilerinden \'Elektrik\' Eylemi

Demir çelik işçilerinden 'elektrik' eylemi Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve yaklaşık 5 aydır ücretlerini alamayan ve eş akitleri fesh edilen işçiler, kaldıkları lojmanların elektrikleri kesilince kent meydanına mum yakarak çocuklarıyla birlikte eylem yaptılar.

11.12.2015 21:54

Demir çelik işçilerinden 'elektrik' eylemi

Sivas Demir Çelik İşletmeleri'nde (SİDEMİR) çalışan ve yaklaşık 5 aydır ücretlerini alamayan ve eş akitleri fesh edilen işçiler, kaldıkları lojmanların elektrikleri kesilince kent meydanına mum yakarak çocuklarıyla birlikte eylem yaptılar.

SİDEMİR'de çalışan yaklaşık 100 işçi, ücretleri ödenmediği için geçen aydan beri aralıklarla yaptığı eylemleri bugün de sürdürdü. Aileleriyle birlikte kent meydanında toplanan işçiler, fabrika yakınlarındaki lojmanların elektrik ve doğalgazının kesilmesine tepki gösterdi. Yaktıkları mum başında temsili olarak ders çalışan işçi çocukları, 'Soğuktan ölmek istemiyoruz', 'Direne direne kazanacağız' şeklinde sloganlar atarak babalarına destek verdi. Yaşları 3 ile 10 arasında değişen çocukların, hava sıcaklığının sıfırın altında 3 dereceye kadar düştüğü kentte battaniye sarılarak eylemde yer alması dikkat çekti. Fabrika lojmanlarında oturan Sibel Şen, elektrik ve doğalgaz kesintisi nedeniyle çocuklarının ders çalışamadığını belirterek, "Eşlerimizin alın terlerini almak istiyoruz biz sadece. Kimsenin parasını istmeyoruz. Eğer fabrikadan çıkartıyorlarsa maaşlarımızı ve tazminatlarımızı istiyoruz. Bunları bize versinler ki biz de başımızın çaresine bakalım." dedi. Bedriye Genç ise, "2 gündür elektriklerimiz kesik. Sularımızı da kesmişlerdi ama onu verdiler. Biz ne yapalım hakkımızı istiyoruz. İşten çıkardılar paramızı vermiyorlar. En azından elektriğimizi versinler. Çocuklar soğuktan ölecek mi? Eğer öleceklerse bunun sorumlusu tüm yetkililerdir. Biz hakkımızı istiyoruz. Kimseden dilenmiyoruz. En azından paramızı versinler biz çadırda da oturmaya razıyız" dedi. Çelik-İş Sendikası Sivas Şube Başkanı Mustafa Erturhan da, "Bugünkü eylemimizin amacı SİDEMİR fabrikası aile lojmanlarının içinde bulunduğu haldir. İşveren ilk önce lojmanlarda oturan ailelerinin şehirle irtibatını kesti. Servisleri iptal etti. Dün itibariyle elektriklerini kesti, elektrikle beraber doğalgaz da otomatikman kesildi. Şu anda orada içler acısı bir hal var." dedi. Yaklaşık 1.5 saat boyunca eylemde bulunan çocuklar daha sonra anneleriyle birlikte işçilerin bağlı bulunduğu Çelik-İş Sendikasına geçti. İşçiler ise bir süre daha kent meydanında bekledikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Eylem sırasında polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas - Demir Çelik İşçilerinden 'Elektrik' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Mahmut Kuru: Metal İşçileri Birliği Facebook adresine yazabilirsin 0 0 Yanıtla

Advertisement