Sivas Protokolü Havuzda Stres Attı - Son Dakika
Güncel

Sivas Protokolü Havuzda Stres Attı

Sivas Protokolü Havuzda Stres Attı

Sivas Valisi Ali Kolat ve protokol üyeleri, Cumhuriyet Üniversitesi'nin (CÜ) yarı olimpik yüzme havuzunda stres attı.

20.05.2012 15:59

Sivas Valisi Ali Kolat ve protokol üyeleri, Cumhuriyet Üniversitesi'nin (CÜ) yarı olimpik yüzme havuzunda stres attı. Vali Ali Kolat, hayatında ilk kez tüp ile suya dalış yaptı.

Sivas Valisi Ali Kolat ve il protokolü sabah sporunda buluştu. Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde bir araya gelen il protokolü, yürüyüşün ardından yarı olimpik kapalı yüzme havuzunda stres attı. Sivas Valisi Ali Kolat da, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Selim Yavuz eşliğinde suya dalış yaptı. Vali Kolat ile beraber Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa İlter, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Ali Taş, CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş ve beraberindekiler daha sonra tesis içerisinde bulunan saunaya girdi. CÜ Rektörü İlyas Dökmetaş, yıllardır bu tür etkinliğin yapıldığını belirterek, yürüyüş esnasında kentin sorunlarını konuştuklarını söyledi. Dökmetaş, "İki yıldan beri kışın çok soğuk havalar hariç her Cumartesi günü protokolümüz ile birlikte büyük bir grupla beraber sabah saat 6.00'da bir saat yürüyüş yapıyoruz. Üniversitemizin futbol sahasındaki pist yürüyüş açısından çok güzel bir alan. Bir saatlik yürüyüşten sonra üniversitemizin havuzunda bir saat kadar yüzüyoruz, arkasından yarım saat kadar saunada kalıp ayrılıyoruz. Bu yürüyüş esnasında şehrimizin ve üniversitemizin problemlerini konuşuyoruz. Üniversite ve şehrimize yapacağımız etkinlikleri tartışıyoruz. Yıllardan beri bu tür etkinliklere devam ediyoruz" diye konuştu. Sivas Valisi Ali Kolat da haftada bir gün böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirterek, "Tavsiye ediyoruz, spor yapılsın, yürülsün, yüzülsün, gezilsin istiyoruz. Hareketlilikj olsun istiyoruz. Bunu okullar hayat olsun programı çerçevesinde hem de Sağlık Bakanlığımızın da bu konudaki yaptığı çalışmalar doğrultusunda spora önem verilmesi gerektiğini, hareketsizliğin sağlıksızlık olduğunu hepimiz biliyoruz. Beslenmemize zaten fazla dikkat etmiyoruz, bir de spor yapmayınca hantal bir yapıya dönüşüyor. Biz fazla olmamakla beraber haftada bir gün Cumartesi günü sabah 6.00'da geliyoruz. Yürüyoruz, güzel bir havuzumuz var. Yeteri kadar istifade edildiğini sanmıyorum. Orada yüzüyoruz, saunaya giriyoruz" dedi.

İlk kez suya daldığını belirten Vali Kolat, "Dalış konusu da ilk defa gündeme geldi. Tabi Gökpınar'da arkadaşlar dalıyor, bizim kurtarma ekiplerimiz de çalışma yapıyor. Bana da bir de sen dene dediler. Biz de garanti olsun diye havuzda bunu denedik. Oldukça güzel bir spor. Gençlerin buna ilgi göstermesi lazım. Bakalım burada başarılıydık ama Gökpınar'da nasıl olacak" ifadelerini kullandı.

Herkesi yüzmeye davet eden Kolat, "Tavsiye ediyorum, herkes dalmak zorunda değil ama yüzmek zorunda" diye konuştu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivas Protokolü Havuzda Stres Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement