Sivas'ta "Bir Milletin Uyanışı" Programı Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta "Bir Milletin Uyanışı" Programı Düzenlendi

Sivas\'ta "Bir Milletin Uyanışı" Programı Düzenlendi

Sivas'ta 15 Temmuz şehitleri anısına "Bir Milletin Uyanışı" adlı anma programı düzenlendi.

08.11.2016 10:45

Sivas'ta 15 Temmuz şehitleri anısına "Bir Milletin Uyanışı" adlı anma programı düzenlendi.

Sivas İl Milli Eğitim Müdürlüğünce Atatürk Kültür Merkezi'nde, Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi katkılarıyla düzenlenen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, burada yaptığı konuşmada, tarihe not düşülen unutulmaz olaylar ve bu olayların unutulmaz kahramanları olduğunu söyledi.

Kahramanlık destanlarından birinin de hiç şüphesiz 15 Temmuz'da yazıldığını belirten Altınsoy, "Fakat bu hainler milletimize namlularını doğrulturken Ömer Halisdemir'i, Münir Murat Ertekin'i, Recep Gündüz'ü ve ismini sayamayacağım daha nice yiğidi hesaba katmamışlardır ve derslerini almışlardır. 15 Temmuz'u unutturmayacağız." diye konuştu

Konuşmanın ardından Muzaffer Sarısözen Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri, koro ve solo olarak 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve şehitlerin toprağa verilişlerini gösteren slaytlar eşliğinde çeşitli türküler seslendirdi.

Programı, Vali Davut Gül, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Mehmet Kip, İl Emniyet Müdürü Turan Aksoy, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sinan Şen, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, İl Milli Eğitim müdür yardımcıları, şube ve okul müdürleri, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş izledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sivas'ta 'Bir Milletin Uyanışı' Programı Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement