Sivas'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Güncel

Sivas'tan Kısa Kısa

Sivas\'tan Kısa Kısa

Ulaş ilçesinde 12 derslikli ortaokul yapılacak.

11.03.2016 13:35

Ulaş ilçesinde 12 derslikli ortaokul yapılacak.

Hürriyet Mahallesi Çok Programlı Anadolu Lisesi yanına yapılacak okulun inşaatına mayıs ayında başlanacak. Okulun 2017-2018 eğitim ve öğretim başında hizmete girmesi planlanıyor.

Kaymakamı Orhan Altun ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Cemil Aslan konuyla ilgili Sivas Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Nazım Yakut'u ziyaret etti. Ziyarette okulun projesi ile Ulaş İlkokulu hakkındaki çalışmalar değerlendirek fikir alışverişinde bulunuldu.

Şarkışla'da öğrenciler için ikram sunum odası açıldı

Şarkışla ilçesinde Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek İçecek Hizmetleri Bölümü öğrencileri için sunum odası açıldı.

Kaymakam Akif Pektaş, Mili Eğitim Müdürü Mevlüt Ergen, Halk Eğitim Müdürü Ertan Aydemir ve davetlilerin katıldığı açılışta öğrencilerin hazırladıkları yemek ve tatlılar davetlilere ikram edildi. Pektaş, çalışmalardan emeği geçenlere teşekkür etti.

Okul Müdürü Abdussamet Atalay, öğrencilerin yaptıkları yemeklerin daha iyi tanıtılabilmesi için okul bünyesinde bir sunum odası açtıklarını söyledi.

Atalay, böylelikle öğrencilerin yaptıkları yemeklere harcadıkları emeğin daha iyi sergileneceğini belirtti.

Şarkışla'ya 40 kilometre oğalgaz boru hattı döşenecek

AKSA Doğalgaz Sivas Bölge Müdürü İnan Yıldırım, Belediye Başkanı Ahmet Turgay Oğuz'u makamında ziyaret ederek, bu yıl yapacakları çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Oğuz, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu yetkilileriyle yaptığı görüşmeler sonucunda ilçede yaklaşık 40 kilometre mesafede doğalgaz boru hattı döşeme çalışması yapılacağını söyledi.

Bu yıl geçen senelere oranla daha fazla çalışma yapılacağını aktaran Oğuz, "Böylelikle ilçenin yüzde 90'nı doğalgaz kullanabilecek" dedi.

Yıldırım da çalışmaların kısa bir süre içerisinde başlayacağını ifade ederek, "İlk etapta 22 kilometrelik hat çekilerek abone kutularını yerleştirilecek. Hava şartlarına bağlı olarak bu rakam 40 kilometreye kadar çıkabilecek" diye konuştu.

Çalışmaların Kandemir, Yeni, Pınarönü mahallelerinin tamamında, Damlaca ve İstiklal mahallerinin de bir kısmında yapılacağı belirtildi.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement