Sivrice'deki Arı Kovanlarının Kaldırılması Kararına Tepki - Son Dakika
Güncel

Sivrice'deki Arı Kovanlarının Kaldırılması Kararına Tepki

Sivrice\'deki Arı Kovanlarının Kaldırılması Kararına Tepki

Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki 40 bine yakın arı kovanının İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 'kota aşıldı' diyerek kaldırmak istenmesi, gezgin arıcıların tepkisine neden oldu.

04.07.2014 17:18

Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki 40 bine yakın arı kovanının İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 'kota aşıldı' diyerek kaldırmak istenmesi, gezgin arıcıların tepkisine neden oldu. Bal yüklü arıların taşınması durumunda tamamının telef olacağını ileri süren gezgin arıcılar, yetkililerden 10 gün süre talep etti.

Elazığ'ın Sivrice ilçesine gelen gezgin arıcılar, muhtar ve yer sahipleri ile görüşerek arılarını dağlık bölgede indirdi. Bölgeye gelen arıcılar, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü'nün 'Kota aşıldı' kararı nedeniyle kovanlarıyla birlikte gönderilmek istendi. Arıların bal yaptığı için yüklü olduğunu belirten arıcılar ise en az 10 gün en fazla 2 hafta süre istedi. Arıların bal yüklü iken gönderilmeye çalışılması durumunda telef olacağını belirten arıcılar, taşınmaya çalışan bazı arı kovanlarını getirerek arıların telef olduğunu gösterdi. İlk önce İlçe Kaymakamlığı'na giden arıcılar, kesin bir çözüm alamayınca bu kez Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne giderek görüştü. Buradan da bir çözüm alamayan arıcılar Elazığ Valiliği'ne giderek dilekçe verdi. Arıların kaldırılmaya çalışılması durumunda eylem yapacaklarını ifade eden arıcılar, yetkililerin çözüm bulmasını istedi. - ELAZIĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivrice'deki Arı Kovanlarının Kaldırılması Kararına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement