"Siz de Başarabilirsiniz" - Son Dakika
Güncel

"Siz de Başarabilirsiniz"

"Siz de Başarabilirsiniz"

"Biz Başardık Siz de Başarabilirsiniz"

30.04.2012 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lise Öğrencilerine "Siz de Başarabilirsiniz" Morali

Mardin'de çeşitli mesleklerde kariyer sahibi olmuş insanlar, "Biz Başardık Siz de Başarabilirsiniz" konulu programda gençlere deneyimlerini anlattılar.

Mardin'de Halk Sağlığı Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği içinde organize edilen ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği " 47 Başarmış 470 Başaracak" Etkinlikleri' kapsamında, "Biz Başardık Siz de Başarabilirsiniz' konulu moral motivasyon programı düzenlendi.

Mardin'in en büyük sorununun beyin göçü olduğunu söyleyen Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Aileleriniz, yaşadığınız şehir sağladığı imkanlarla sizleri bir seviyeye getirecek.Kiminiz doktor, kiminiz mühendis,kiminiz öğretmen olacak.Bizim sizlerden bu şehre vefa borcunuzu ödemenizi istiyoruz.Her ne olursanız en iyisini olun.Bulunduğunuz yerin en iyi doktoru en iyi mühendisi siz olun.Biz sizlere inanıyoruz.Hiçbir mazerete sığınmayın sabredin azmedin ve ondan sonra Allah'a tevekkül edin."dedi.

Atatürk Kültür Merkezi konferans salonunda Mardin'de üniversiteye hazırlanan öğrencileri motive etmek ve meslek seçmekte yardımcı olmak amacıyla düzenlenen programda Eski mezunlar geleceğin üniversitelilerine hem kendilerini hem de mesleklerini tanıttılar.

Etkinlikte Mardin merkez ve ilçelerindeki liselerden geçmiş dönemlerde mezun olmuş üniversiteyi bitirmiş kişilerle Lise öğrencileri buluştu. Öğrenciler etkinlik sırasında da "Neşeli Ayaklar" adlı filimden bir bölüm izletildi.Kürsüye çıkanların ise heyecanı konuşmalarına yansıdı.

Aralarında Öğretmen, Doktor, Eczacı, İletişimci, Mühendis,Avukat, İlahiyatçı, Mali Muşavir, Mimar ve Grafikerlerin olduğu konuşmacılar; öğrencilere ders çalışmanın yanında sporla uğraşmalarını, bir sanat dalına ilgi duymalarını, hırs yapmamalarını öğütlerken, en değerli şeyin zaman olduğunu ve zamanı verimli ve planlı kullanmaları gerektiğini öğütlediler. Mardin Ruh Sağlığı birimi çalışanları da sınav stresi konusunda her zaman destek verebileceklerini belirttiler.

Konuşmacı olarak ise Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Nureddin Özdener, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu, Müftü Yardımcısı Mahsum Taşçı, Sosyoloji öğretmeni Sedat Davutoğlu, Bilgisayar Öğretmeni Bünyamin Ağılday , Müzik Öğretmeni Seçkin Mataracı, Eczacı Ferit Akdağ , Mardin Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Meraler,Türkçe Öğretmeni Nezir Bozaner, Avukat Hatice Saygıner , Avukat Seyhan Bingül, İngilizce Öğretmeni Halit Güven, Kadın Doğum Uzmanı Uz.Dr. Adem Özden, Aile Hekimi Tıp Doktoru Çiğdem Özden gibi Mardinli kariyer yapmış alanlarında başarılı kişiler katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Siz de Başarabilirsiniz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement