Soçi Olimpiyat Oyunları - Son Dakika
Güncel

Soçi Olimpiyat Oyunları

Soçi Olimpiyat Oyunları

Olimpiyat meşalesini taşıyacaklar arasında uzaya çıkan ilk kadın olan Rus kozmonot Valentina Tereşkova da yer alacak

09.07.2013 15:01

Uzaya çıkan ilk kadın olan Valentina Tereşkova, Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen 2014 Olimpiyat Oyunları meşalesini taşıma onurunu paylaşacak kişiler arasına seçildi.

Tereşkova, dört kez Jimnastik Olimpiyat Şampiyonu Aleksey Nemov, üç kez Senkronize Yüzme Olimpiyat Şampiyonu Maria Kiseleva ve diğer önde gelen sporcu ve kamuya mal olmuş şahsiyetlerle olimpiyat meşalesini taşıyacak.

Vostok 6 roketiyle 16 Haziran 1963'te uzaya giden Tereşkova, böylece uzaya giden ilk kadın olma başarısını göstermişti. Uzay uçuşunu gerçekleştirdiği sırada Sovyet Hava Kuvvetleri'nin sadece fahri üyesi olması nedeniyle Tereşkova, ayrıca uzaya çıkan ilk sivil olarak da tarihe geçmişti. Tereşkova 3 gün süren uzay görevi sırasında kendi üzerinde bazı testler yaparak, kadın vücudunun uzay uçuşuna verdiği tepkiye ilişkin veriler toplamıştı.

Şu ana kadar olimpiyat meşalesini taşıyacak 6 bin kişinin belirlendiğini duyuran Soçi Olimpiyat Komitesi, 14 bin kişiden oluşan son listenin ise eylül sonunda açıklanacağını bildirdi. Adları belirlenen meşaleyi taşıyacak kişilerden en genci 14, en yaşlısı ise 93 yaşında bulunuyor.

Rusya'nın başkenti Moskova'ya 7 Ekim'de getirilecek olimpiyat ateşi, daha sonra yoluna devam ederek 123 gün içinde 56 bin kilometre yol katedecek.

2014 Soçi Olimpiyat Oyunları 7-23 Şubat'ta yapılacak. - Moskova

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soçi Olimpiyat Oyunları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement