Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika
Güncel

Soma'daki Maden Faciası

Soma\'daki Maden Faciası

Memur Sen Genel Başkan Vekili Kaya: "Benzer acıların yaşanmaması için her seviyede konunun takipçisi olacağız. Yaraların sarılması için de üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz"

17.05.2014 14:06

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Günay Kaya, Soma'daki maden faciasına ilişkin, her seviyede konunun takipçisi olacaklarını, yaraların sarılması için üzerlerine düşeni yerine getireceklerini bildirdi.

Konfederasyondan yapılan açıklamaya göre, 4 gün önce incelemelerde bulunmak üzere Soma'ya giden Memur-Sen heyeti, çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Memur-Sen Genel Başkan Vekili Kaya, Kadınlar Komisyonu Başkanı Safiye Özdemir ve Kadınlar Komisyonu Başkan Yardımcısı Emine Akgün, hayatını kaybeden ailelere taziye ziyaretinde bulundu.

Ekip adına konuşan Kaya, "Böyle bir günde Somalı kardeşlerimizi yalnız bırakmak olmazdı. Geldik, acıları paylaştık, yaraları sarmak için mücadele ettik. Şimdi kapsamlı bir rapor hazırlayarak, bundan sonra yapılması gerekenler için ivedi yol haritası belirleyeceğiz" açıklamasını yaptı.

-"Yaraları sarmak için ne gerekiyorsa yapacağız"

Arama-kurtarma çalışmalarının ilk günden bu yana aralıksız sürdüğünü anımsatan Kaya, herkesin seferber olduğunu, sadece Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının değil olay yerine ulaşan herkesin gönüllü çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydetti.

Acılarının çok büyük olduğunu ifade eden Kaya, "Bu acının da inşallah üstesinden geleceğiz. Memur-Sen olarak, benzer acıların yaşanmaması için her seviyede konunun takipçisi olacağız. Yaraların sarılması için de üzerimize düşen ne varsa yerine getireceğiz" ifadelerini kullandı.

-"Birlik, beraberlik, dayanışma günü"

Bazı çevrelerin ortak acılar üzerinden gerilim arayışında olduğunu belirten Kaya, şunları kaydetti:

"En acı olan da bu. Şimdi birlik, beraberlik ve dayanışma günü. Böyle bir günde gerilim arayışında olanların davranışlarını kabul etmiyoruz. Herkesi sağduyulu davranmaya, yaşanan olaylardan ders çıkarmaya davet ediyoruz. Elbette ihmali olanlar cezalandırılmalı. Sonuna kadar üzerine gidilmeli. Ancak yaramız kanarken kaos arayışında olmak Somalı kardeşlerimizin yarasını sarmaz, aksine daha büyük yaralar açar."

Yeni iş sağlığı ve güvenliği kültürü oluşturulmasının önemine işaret eden Kaya, yeterli önlemlerin alınması için ciddi mücadeleler vermek gerektiğini bildirdi.

Hukuk devletinin gereği olarak olayla ilgili sorumluluğu bulunan tüm kurum ve kuruluşların üzerine düşeni yerine getirmesini beklediklerini ifade eden Kaya, iş sağlığı ve güvenliği denetimleri sonucu ortaya çıkan raporların mutlaka dikkate alınması gerektiğini vurguladı. Kaya, "İnşallah bu ülkemizin yaşadığı son felaket olsun" temennisinde bulundu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Soma'daki Maden Faciası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement