Somali'deki Bombalı Saldırı - Son Dakika
Güncel

Somali'deki Bombalı Saldırı

Somali\'deki Bombalı Saldırı

BM Güvenlik Konseyi, Somali'deki bombalı saldırıyı kınadı

10.11.2013 04:49

BM Güvenlik Konseyi (BMGK), Somali'nin başkenti Mogadişu'da gerçekleştirilen bombalı saldırıyı kınadı.

BMGK'nın basın açıklamasında, Konsey üyelerinin, El-Şebab'ın sorumluluğunu üstlendiği, çok sayıda ölü ve yaralanmalara neden olan Somali'deki en son bombalı saldırıdan öfke duyduğu bildirildi.

BMGK üyelerinin, saldırının mağdurları ve aileleriyle birlikte, Somali hükümeti ve halkına başsağlığı mesajında bulunduğu açıklama metninde, üyelerin Somali'de barış ve uzlaşma süreci için güçlü desteklerinin altını çizerek, "El-Şebab'ın Somali ve bölgesindeki tehdidinin ortadan kaldırılması için uluslararası destek çabalarının devam edeceğini yinelediği" belirtildi.

Basın açıklamasında, "BMGK üyelerinin, terörün bütün biçimleriyle, uluslararası barış ve güvenlik için en ciddi tehditlerden biri olduğunu ve hangi amaçla olursa olsun herhangi bir terörizm eyleminin nerede ve ne zaman, kim tarafından yapılırsa yapılasın, suç ve haksız olduğunu teyit ettiği" belirtildi.

BMGK üyelerinin, BM Şartı'ndan kaynaklanan sorumluluklarına göre, bütün terör biçimleriyle mücadelede kararlığını yineledikleri belirtilen  açıklamada, üye ülkelere, özellikle uluslararası insan hakları başta olmak üzere, uluslararası hukuk, mülteci ve insani hukuk altındaki sorumlulukları gereği, terörizmle mücadele önlemlerine, uymaları gerektiği hatırlatıldı.

Basın açıklamasında, terörist eylemlerin, BMGK'nın Somali'nin barış, istikrar ve uzlaşma çabalarını destekleme azmini azaltmadığı bildirilirken, BMGK üyelerinin, Somali'nin istikararı, barış veya güvenliğini tehdit eden davranışlarda bulunanlara karşı önlemler almaya istekli olduklarını yineledikleri belirtildi. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Somali'deki Bombalı Saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement