Somali Hükümetinden Puntland'a 1 Milyon Dolarlık Yardım - Son Dakika
Güncel

Somali Hükümetinden Puntland'a 1 Milyon Dolarlık Yardım

Somali Hükümetinden Puntland\'a 1 Milyon Dolarlık Yardım

Somali hükümeti, Puntland bölgesine, 100'den fazla kişinin ölümüne neden olan sel felaketi nedeniyle 1 milyon Dolar yardım yapmaya karar verdi.

12.11.2013 22:35  Güncelleme: 22:50

Somali hükümeti, Puntland bölgesine, 100'den fazla kişinin ölümüne neden olan sel felaketi nedeniyle 1 milyon dolar yardım yapmaya karar verdi.

Başbakan Abdi Farah Şerdun, yaptığı basın açıklamasında, 4 gündür devam eden aşırı yağışın yol açtığı selden etkilenen Puntland bölgesi sakinleri için derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

Hükümetinin bölgeye 1 milyon dolar yardımda bulunma kararı aldığını belirten Şerdun, uluslararası kurum ve kuruluşların yanı sıra Somali halkını da bölge sakinlerine yardım eli uzatmaya çağırdı.

Öte yandan, Bakanlar Kurulu, Puntland bölgesindeki gelişmeleri takip etmek ve yardım toplamak amacıyla İçişleri Bakanı Abdulkerim Hasan Guled başkanlığında bir komisyonun kurulmasını onayladı.

Puntland Başkanı Abdurrahman Feravli, dün yaptığı açıklamada, bölgede meydana gelen yağışların, Hint Okyanusu'na yakın köylerde 100'den fazla kişinin ölümüne, birçok evin zarar görmesine ve çok sayıda hayvanın telef olmasına yol açtığını belirtmişti. - Mogadişu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Somali Hükümetinden Puntland'a 1 Milyon Dolarlık Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement