Son Çatışmanın İzinden Gittiler - Son Dakika
Güncel

Son Çatışmanın İzinden Gittiler

Son Çatışmanın İzinden Gittiler

Çanakkale Savaşlarının 100'üncü yılı nedeni ile düzenlenen anma törenleri ve etkinlikler, İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'ne (GSF) ilham verdi.

03.06.2015 09:39

24 Nisan'da yapılan Çanakkale Savaşlarının 100'üncü yıl anma töreninin ardından Gelibolu'yu ziyaret eden İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve akademisyenleri son çatışmanın izinden gitti ve hikâyeleri çektikleri belgesel ve fotoğraflarla ölümsüzleştirdi.

Yılsonu sergisi etkinliğini belgesel ve poster sunumu ile çeşitlendiren akademisyen ve öğrenciler, Çanakkale'ye yaptıkları ziyarette son çatışmanın izinden gittiler. Yrd. Doç. Dr. Tarık Aylan, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yakın, Yrd. Doç. Dr. Cem Güzeloğlu, Arş. Gör. Semih Salman ile öğrenciler Mert Omay, Yiğit Ozan Altay ve Cenan Çelik tarafından hazırlanan belgesel ve fotoğraf sergisi ile fakülte öğrencilerini hazırladığı Çanakkale Savaşları konulu poster sunumları yılsonu sergisine farklı bir anlam kattı. Mütevelli Heyet Başkanı Ali Rıza Doğanata, Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, GSF Dekanı Prof. Ulufer Teker'in yanı sıra akademisyenler ve öğrencilerin katılımı ile açılışı gerçekleşen sergi büyük beğeni topladı. Dekan Teker'in konuşması ile yapılan açılışta söz alan Rektör Prof. Dr. Erciyeş, Normandiya Çıkartması'ndan sonra dünyada en ağır kayıpların verildiği cephe savaşı olan Çanakkale Savaşları konusunda gelecek kuşaklara aktarılacak bilginin çok değerli olduğunu söyledi.

Yrd. Doç. Dr. Tarık Aylan'ın yönettiği ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Yakın ile Aylan'ın birlikte senaryosunu yazdığı belgesel için tanıklıklıklar bir kez daha canlandırıldı. İtilaf Devletlerinin Çanakkale'yi Truva atı mantığıyla bir savaş gemisi haline getirilmiş Riverclyde kömür gemisiyle aşmaya çalışmasını, Ertuğrul koyunda bulunan 16 yaşında bir İngiliz askerinin kesik bacağının ve Asker Ressam Mehmet Ali Laga'nın yaptığı savaş resimlerinin bir kez daha ölümsüzleştiği "Son Çatışmanın İzinde" adlı belgesel için konunun uzmanları Prof. Dr. Ahmet Sipahioğlu, Prof. Dr. İlhan Kayan ve Doç. Dr. Sertif Demir ile röportajlar gerçekleştirildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Son Çatışmanın İzinden Gittiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement