İnkılap Küçüksu Caddesi'ndeki Ümraniye Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda saat 17.30 sıralarında henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangının Ümraniye E Tipi Cezaevinde adli hükümlülerin kaldığı koğuşta çıktığı öğrenildi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye, sağlık ve polis ekibi sevk edildi.

Yangında , 20 mahkum dumandan etkilendikleri için hastaneye tedbir amaçlı sevk edildi. Alevlerin kontrol altına alındığı bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Yangın çıkan E tipi cezaevindeki hükümlüler, T tipi cezaevine nakledildi. İtfaiyenin yangına müdahalesi sürerken mahkum yakınları da cezaevi önüne geldi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ olaya ilişkin yapmış olduğu açıklamada "İstanbul Ümraniye E tipi cezaevinde bir koğuşta çıkan yangın söndürülmüştür. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Yangından etkilenen 1 İnfaz Koruma Başmemuru, 20 tutuklu ve hükümlü hastaneye kaldırılmıştır. Hiç kimsenin hayati tehlikesi yoktur. Her şey kontrol altına alınmıştır" dedi.





Son Dakika › Güncel › Son Dakika: Ümraniye E tipi cezaevinde yangın felaketi! 20 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.