Son Düşman Askerinin Gelibolu Yarımadası'ndan Ayrılmasının 98'inci Yılı - Son Dakika
Güncel

Son Düşman Askerinin Gelibolu Yarımadası'ndan Ayrılmasının 98'inci Yılı

Son Düşman Askerinin Gelibolu Yarımadası\'ndan Ayrılmasının 98\'inci Yılı

Gelibolu Yarımadası'ndaki Eceabat ilçesine bağlı Alçıtepe köyünde tören gerçekleştirildi Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Göztepe: "14 ayda burada çok acılı günler yaşandı ancak bu ateşin asıl yaktığı yerler, namusunu, vatanını, dinini korumak için gelenlerin memleketleri ve aileleri.

09.01.2014 13:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşları sırasında son düşman askerinin Gelibolu Yarımadası'ndan ayrılmasının 98'inci yılı dolayısıyla tören yapıldı.

Yarımadadaki Eceabat ilçesine bağlı Alçıtepe köyündeki törende ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği  (ÇATUD) Başkanı Sefer Göztepe, törende yaptığı konuşmada, üzerinde bulundukları topraklarda, 3 Kasım 1914'te ilk ateşini yakıp 9 Ocak 1916'ya kadar binlerce gencin hayatını kaybetmesine neden olan savaşta Türk askerlerinin büyük kahramanlıklar gösterdiğini söyledi.

Son düşman askerinin tam 98 yıl önce Gelibolu Yarımadası'ndan ayrıldığını belirten Göztepe, "14 ayda burada çok acılı günler yaşandı ancak bu ateşin asıl yaktığı yerler, namusunu, vatanını, dinini korumak için gelenlerin memleketleri ve aileleri oldu" dedi.

Daha sonra öğrenciler, şiirler okudu.

Alçıtepe'ye göç ettiklerinde 4 yaşında olan, savaştan kalan siperlerde oyun oynayan Ahmet Ayaz (80) ise şöyle konuştu:

"Köyümüzün bütün arazisi müzeydi. İngilizlerin attığı top mermileri, toprağın üzerinde yatıyordu. 12-13 yaşlarındaydım. Onların üzerine yatıyor, boyumu ölçüyordum. Artık hiçbiri kalmadı. Köy halkından Salim Mutlu, bir müze kurdu orada. O günden kalan bazı savaş kalıntılar hala müzede sergileniyor."

Törende, 2. Kolordu Komutanlığı Bölge Bandosunun konser verdiği sırada, Alçıtepe Köyü İlkokulu öğrencilerinden Batuhan Başarır, şefin batonunu alarak bir süre bandoyu yönetti.

Şehitler için mevlit okunmasıyla sona eren törene, Çanakkale Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakam Vekili Hüseyin Kulözü, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, askeri ve sivil yetkililer, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Son Düşman Askerinin Gelibolu Yarımadası'ndan Ayrılmasının 98'inci Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement