Son Düşmanın Gelibolu'dan Ayrılışı Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Son Düşmanın Gelibolu'dan Ayrılışı Kutlandı

Son Düşmanın Gelibolu\'dan Ayrılışı Kutlandı

Çanakkale Savaşlarının ardından düşmanın Gelibolu Yarımadası’nı terk edişinin 98’nci yıl dönümü dolayısıyla Eceabat ilçesine bağlı Alçıtepe köyünde tören düzenlendi.

09.01.2014 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale Savaşlarının ardından düşmanın Gelibolu Yarımadası'nı terk edişinin 98'nci yıl dönümü dolayısıyla Eceabat ilçesine bağlı Alçıtepe köyünde tören düzenlendi.

Düzenlenen törende, Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılıp saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Alçıtepe İlkokulu öğrencileri günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu. Alçıtepe köyü sakinlerinden Nedime Öztürk, okuduğu şiirle duygulu anlar yaşattı.

Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği (ÇATUD) Başkanı Sefer Göztepe, "Her sene 9 Ocak'ta düşman askerinin Gelibolu Yarımadası'nı terk etmesini Alçıtepe köyünde kutluyoruz. Gelibolu Yarımadası'nda birçok devlet töreni yapılıyor fakat zaferin kazanıldığı gün, Seddülbahir bölgesinden düşmanın çekildiği gün olan 9 Ocak'tır. Bugün de bu münasebetle burada bulunuyoruz" dedi.

Törene Çanakkale Vali Yardımcısı ve Eceabat Kaymakam Vekili Hüseyin Kulözü, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, Doğa Koruma ve Milli Parklar 3. Bölge Müdürü İsrafil Erdoğan, Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Park Müdürü Ozan Hacıalioğlu, Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Başkanı Sefer Göztepe, askeri ve sivil yetkililer, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Son Düşmanın Gelibolu'dan Ayrılışı Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement