Sopalı Gaspa 60 Yıl Hapis - Son Dakika
Güncel

Sopalı Gaspa 60 Yıl Hapis

Sopalı Gaspa 60 Yıl Hapis

Konya'da yeni evli çifti takip edip sopayla döverek gasp eden şüphelilere 60 yıldan fazla hapis cezası verildi.

10.09.2013 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da yeni evli çifti takip edip sopayla döverek gasp eden şüphelilere 60 yıldan fazla hapis cezası verildi.

Konya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen gasp davasının karar duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet O. ile İbrahim B., müşteki Ersin Çelik ve taraf avukatları katıldı. Mahkeme heyeti dosya ile ilgili tüm eksikliklerin giderildiğini ve karar vereceklerini belirterek savcıdan esasa ilişkin mütalaasını istedi.

Savcı mütalaasında sanıkların öldürmeye teşebbüs ve yağma suçundan dolayı cezalandırılmasını talep etti. Son sözleri sorulan sanıklardan Ahmet O., "Ben çok pişmanım. Biz yaptık. Takdir mahkemenin" dedi. Diğer sanık İbrahim B. ise, "Ben işin içinde yoktum, ben yapmadım" diyerek suçlamayı inkar etti.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Ahmet O. hakkında, samimi itirafta bulunduğu için "yağma" suçundan 11 yıl 6 ay, "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan ise 13 yıl 6 ay olmak üzere toplam 25 yıl hapis cezası verdi. Suçlamaları başından itibaren kabul etmeyen İbrahim B. hakkında ise takdiri indirim hakkı kullanmayan mahkeme heyeti, sanığa "yağma" suçundan 14 yıl 8 ay, "öldürmeye teşebbüs" suçundan ise 20 yıl 6 olmak üzere 35 yıl 2 ay hapis cezası verdi. Her iki sanık, "yağma ve kasten adam öldürmeye teşebbüs" suçlarından toplam 60 yıl 2 ay hapis cezası aldı.

Müşteki avukatı Metin Karagöz, şüphelilerin işledikleri suç karşısında en iyi cezalardan birini aldığını belirtti.

3 ay hastanede tedavi gören müşteki Ersin Çelik de hala tam olarak sağlığının düzelmediğini belirterek verilen cezanın vicdanlarını biraz da olsa rahatlattığını söyledi.

Olay, 7 Eylül tarihinde Selçuklu ilçesi Peyami Safa Mahallesi'nde meydana gelmişti. Yeni evlenen Ersin (24) ile Hatice Çelik (24) çiftçi, Zafer Meydanı'nda yemek yedikten sonra bindikleri tramvayla evlerinin bulunduğu mahalleye gelmişti. Motosikletle kendilerini takip eden 2 kişi, arkadan gelip kafalarına sopalarla vurduktan sonra Hatice Çelik'in kolundaki 6 bileziği zorla alıp kaçmıştı. Şüphelilerin Ahmet O. (30) ile İbrahim B. (31) olduğunu kamera kayıtlarından belirleyen polis, şahısları aynı bölgede ikinci bir olayı gerçekleştirmek üzereyken yakalamıştı. Yakalanan şüphelilerden Ahmet O. olayı itiraf etmiş, İbrahim B. ise suçlamayı kabul etmemişti. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sopalı Gaspa 60 Yıl Hapis - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement