Türk sporunun geleceğine yön verecek çalıştayın açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın sporda da marka bir kent olması için önemli bir tesisleşme hamlesi başlattıklarını kaydetti.
Hükümetin acil eylem planı konu başlıklarından biri olan gençlik ve spor belgesi hazırlanmasına yönelik çalışmaların ilk ayağı Bursa'da başladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yılsonunda yapılacak spor şurasına ön hazırlık niteliği taşıyan Spor çalıştayının açılışı 15 farklı ilden gelen spor adamları, akademisyenler ve ilgili kurum amirlerinin katılımıyla Kervansaray Termal Otel'de yapıldı.
"Sporda başarı sözle değil tesislerle sağlanır"
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çalıştayın açılış töreninde yaptığı konuşmada, ülkenin geleceği açısından idealist ve sporcu gençler yetiştirilmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Spor anlamında yapılacak yatırımların sadece merkezi hükümetten beklenmesinin doğru olmadığı dile getiren Başkan Altepe, bu konuda yerel yönetimler başta olmak üzere kent dinamikleri ve sivil toplum örgütlerine de önemli görevler düştüğünü vurguladı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak bu dönem spora önemli bir yatırım bütçesi ayırdıklarını kaydeden Başkan Altepe, "Futbol dışındaki branşlarda lisanlı sporcu sayımız 6 bine ulaştı. Yine geçtiğimiz hafta bayan voleybol takımımız birinci lige yükseldi. Bu başarılar sözle gelmiyor, yatırımlarla oluyor. Bu dönem başlattığımız spor tesisi sayısı 97'ye ulaştı. Bunlardan 30 kadarını hizmete açtık, diğerlerini de kısa zamanda tamamlayıp, sporcuların hizmetine sunacağız. Eğer olimpiyatlardan iyi sonuçlar almak istiyorsak. Her branşın rahatlıkla yapılabileceği tesislerimiz olmalı" diye konuştu.
"Sporcu nüfusta Avrupa'nın çok gerisindeyiz"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ise hükümetin acil eylem planı konu başlıklarından birinin de gençlik ve spor belgesi hazırlanması olduğunu hatırlattı.
Bursa'da başlayan spor çalıştayının yılsonunda yapılacak spor şurasına önemli bir hazırlık niteliği taşıdığını kaydeden Baykan, "Avrupa ülkelerinde aktif spor yapan lisanslı sporcu sayısının nüfusa oranı yüzde 15-20'ler düzeyinde. 2002 yılına Türkiye'deki bu oran binde 3'lerdeydi. Ancak son 10 yılda yapılan çalışmalarla bu oran Türkiye'de yüzde 2'yi buldu. Bu oran Avrupa ile kıyaslanmayacak düzeyde olmasına rağmen kat edilen mesafe çok önemli" dedi.
"Büyükşehir sporda rakipsiz"
Çalıştayın açılış töreninde söz alan Bursa Valisi Şahabettin Harput da Bursa'da yapılan spor yatırımları hakkında bilgi verdi. Bursa Valiliği İl Özel İdaresi tarafından spor altyapısına yönelik önemli çalışmalar yapıldığını kaydeden Vali Harput, "Büyükşehir Belediyesi'ni söylemiyorum bile. Çünkü o zaten bu alanda rakipsiz. Herkese spor için gerekli altyapıyı hazırlamak yerel yönetimlerin işi. Biz Bursa'da bunu en iyi şekilde yerine getiriyoruz" diye konuştu.
Günümüzde sporun sosyal yaşamda da önemli bir konumda bulunduğunu hatırlatan Vali Harput, "Doktora gittiğinizde kolesterol, kalp, tansiyon ne gibi rahatsızlığınız varsa reçetenin başına önce spor yazılıyor. Eskiden tarım nüfusu çoğunluktaydı ve herkes spor yapar gibi tarlalarda çalışıyordu. Ancak günümüzde teknoloji insanları tembelleştirdi, hantallaştırdı. Bu nedenle spor herkes için hem farz, hem sünnet oldu" dedi.
Açılış töreninin sonunda Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Bursa'da yapılan spor yatırımları nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Vali Şahabettin Harput'a teşekkür plaketi verdi.
Son Dakika › Güncel › Spor Zirvesi Bursa`da Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?