Sri Lanka'da Devlet Başkanlığı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Sri Lanka'da Devlet Başkanlığı Seçimi

Sri Lanka\'da Devlet Başkanlığı Seçimi

Adalet Bakanı Hakim, muhalefetin adayını desteklemek için istifa etti.

29.12.2014 10:01

Güney Asya ülkelerinden Sri Lanka'nın en büyük Müslüman partisinin lideri Rauf Hakim, 8 Ocak'ta yapılacak devlet başkanlığı seçiminde muhalefetin adayına destek vermek için kabinedeki görevinden istifa etti.

Sri Lanka Müslüman Kongresi (SLMC) lideri ve eski Adalet Bakanı Hakim, devlet başkanlığı seçiminde eski Sağlık Bakanı Maithripala Sirisena'ya destek vermek için istifa ettiğini açıkladı.

Partinin Genel Sekreteri Hasan Ali, "Bu hem siyasi hem de ahlaki açıdan en doğru karardır" dedi.

Eski Sağlık Bakanı Sirisena, seçimde Devlet Başkanı Mahinda Rajapaksa'ya karşı yarışmak için kısa bir süre önce görevinden istifa etmişti.

Parlamentoda 8 milletvekili, eyalet konseylerinde 13 üyesi ve ülke genelindeki idari konseylerde de 100'den fazla yetkilisi bulunan SLMC, Rajapaksa hükümetini ülkedeki Müslümanlara adil davranmamakla suçluyor.

İlk kez 2005'te devlet başkanlığı koltuğuna oturan Rajapaksa, 2010'da ikinci kez seçilmişti. Sri Lanka parlamentosu, 2010'da devlet başkanlarının üst üste birçok kez seçilmesine olanak tanıyan tasarıyı kabul etmişti. Muhalefetteki Birleşik Ulusal Parti, diktatörlüğe yol açacağını savunarak yeni yasayı boykot etmişti.

Hindistan'ın 31 kilometre güneyinde, Hint Okyanusu'nda yer alan ada devleti Sri Lanka, yaklaşık 21 milyon nüfusa sahip. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sri Lanka'da Devlet Başkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement