Van'da Su Altındaki Otlarla Hayvanlarını Besliyorlar - Son Dakika
Güncel

Van'da Su Altındaki Otlarla Hayvanlarını Besliyorlar

Van\'da Su Altındaki Otlarla Hayvanlarını Besliyorlar

Van'ın Çaldıran ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Kaz Gölünün tabanındaki taze otlarla hayvanlarını besliyor.

28.01.2014 11:05  Güncelleme: 11:07

EMİN SANSAR - Van'ın Çaldıran ilçesinde yaşayan vatandaşlar, Kaz Gölü'nün tabanındaki taze otlarla hayvanlarını besliyor.

Kış aylarının çetin geçtiği ilçeye bağlı Oruçlu, Kalkandelen, Yassıtepe, Yağbasan, Hanköy ve Kuyucak köylerinde hayvancılıkla uğraşan köylüler için Kaz Gölü, kış mevsiminde tabanında yetişen otlarıyla özel bir öneme sahip.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü bölgede, yaklaşık 3 kilometrelik yürüyüşün ardından mandalarını göle getiren köylüler, hayvanlarını sudaki yosunsu taze otlarla besliyor.

Göle giremeyen inekleri için de tahtadan yaptıkları ilkel sallara binerek göle açılan köylüler, gölün tabanındaki otları kancalarla söküp kıyıya çıkararak hayvanlarına yediriyor.

Köylülerden Bilal Demir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabahın ilk ışıklarıyla hayvanlarını sağdıktan sonra otlatmak ve sulamak amacıyla göle getirdiklerini söyledi.

Yazın hayvanları için yaylalara çıktıklarını belirten Demir, "Kış mevsiminde ise asırlardır hayvanlarımızı göldeki yeşil otlarla besliyoruz. Bu yeşil ot iştahlarını da açıyor. Göldeki otu yiyen hayvanların süt verimi de artıyor" dedi. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Van'da Su Altındaki Otlarla Hayvanlarını Besliyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement