"Su Hayattır, Akıp Gitmesine İzin Verme" - Son Dakika
Son Dakika Logo

"Su Hayattır, Akıp Gitmesine İzin Verme"

"Su Hayattır, Akıp Gitmesine İzin Verme"
23.03.2012 10:27

Çocuklar Sultanahmet Meydanı'ndan seslendi.

"Su hayattır, akıp gitmesine izin verme"

Çocukların çevre sorunlarına duyarlı ve bu konuda çözüm üreten bireyler olarak yetişmesini hedefleyen Doğa Koleji bu yıl yine 22 Mart Dünya Su Günü'nde, büyük bir organizasyonla suyun hayatımızdaki önemine dikkat çekti. Tarihi Sultanahmet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Topkapı, Sarıyer ve Avcılar Doğa Koleji'nden 500'ü aşkın öğrenci, veliler, çok sayıda davetli katıldı. Sultanahmet Meydanı'nı gezen turistlerin ise etkinliğe ilgisi büyük oldu. Drama, ritm ve dans gösterileri yapılan etkinlikte çocuklar tarafından, toprağa ekilen tohum kartları dağıtıldı. Oldukça renkli geçen programın ardından öğrenciler ellerinde suyun önemini anlatan yazıların bulunduğu dövizlerle yürüyüş yaptılar.

Doğa Konseptli Eğitim Modeli ile çevre konusundaki eğitim felsefesinin bir parçası olarak benimseyen ve gelecek nesillere çevre bilincini aşılamak misyonuyla hareket eden Doğa Koleji, her yıl 22 Mart Dünya Su Günü'nü birbirinden renkli etkinliklerin yer aldığı büyük bir organizasyonla kutladı. Dünya'nın en büyük çevre sorunlarından olan "Susuzluk ve Küresel İklim Değişikliği "ne karşı bilinçlendirme ve kamuoyu oluşturmak adına düzenlenen dev organizasyona bu yıl Türkiye genelindeki 40 Doğa Koleji kampüsünden 20.000 öğrenci katıldı. Tüm Doğa Koleji kampüslerinde eş zamanlı olarak drama gösterileri, danslar, yürüyüşler, su olimpiyatları, münazaralar, panel ve söyleşiler gerçekleştirildi.

Çocuklar Sultanahmet Meydanı'nda "Su" için Yürüdüler

Doğa Koleji'nin 22 Mart Dünya Su Günü coşkusu okullarda sınırlı kalmadı. Topkapı Doğa Koleji,Sarıyer Doğa Koleji,Avcılar Doğa Koleji öğrencileri Sultan Ahmet Meydan'ında Fatih Belediyesi desteğiyle "Her Dilde Su" isimli bir organizasyona da imza attı. 22 Mart Perşembe günü Sultanahmet Meydanı'nda 500'ü aşkın Doğa Koleji öğrencisi, öğretmenleri ve velilerin katılımıyla bir etkinlik gerçekleştirdi. Topkapı Doğa Koleji Müdürü Volkan Tunçbilek'in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Sultanahmet Meydan'ındaki anfi tiyatroda nesli tükenmekte olan hayvanlarla ilgili "Tükeniyorum Farkında mısın?" konulu dramalar, su günü ile ilgili dans gösterisi, koro performansı ve çocukların su temalı yaptıkları resimler sergilendi. Etkinlik hem halkın hem de Sultanahmet'i gezen turistlerin yoğun ilgisini çekti.

Anket yaptılar, toprağa ekilebilen tohum kart dağıttılar

Organizasyon kapsamında Doğa Koleji öğrencileri tarafından "Karbon Ayak İzi ve Sanal Su" temalı anketlerle yoğun bir bilinçlendirme çalışması yapıldı. Öğrenciler meydandaki ziyaretçiler ve turistlere toprağa ekilebilen tohum kart hediye ederek doğanın yeşermesine de katkıda bulundular. Yaklaşık üç saat süren etkinliğin sonunda 500'ü aşkın Doğa Koleji öğrencisi, üzerinde "Su hayattır", "Damlaya damlaya çöl olmasın", "Su Hayattır, akıp gitmesine izin vermeyin" yazılı Türkçe, İngilizce ve Almanca dövizlerle bir yürüyüş gerçekleştirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Su Hayattır, Akıp Gitmesine İzin Verme' - Son Dakika


Advertisement