Su Ürünleri Kooperatifinden Denetimlere Destek - Son Dakika
Güncel

Su Ürünleri Kooperatifinden Denetimlere Destek

Su Ürünleri Kooperatifinden Denetimlere Destek

Çanakkale’de önceki gün İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince boyu ufak olduğu gerekçesiyle balıklarına el konulan Balıkçı Sadri Dinçer, duruma isyan etmiş, balık avcılarının memurlarla çıkar ilişkisi olduğunu öne sürmüştü.

10.12.2015 13:50

Çanakkale'de önceki gün İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerince boyu ufak olduğu gerekçesiyle balıklarına el konulan Balıkçı Sadri Dinçer, duruma isyan etmiş, balık avcılarının memurlarla çıkar ilişkisi olduğunu öne sürmüştü. Dinçer'e cevap Çanakkale Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Hasan Uysal'dan geldi. Uysal, " Balık halindeki esnaf arkadaş o günkü yaşadığı psikolojik durumdan ve sıkıntılı ortamdan dolayı kurum ve balıkçı arasında çıkar ilişkileri olduğundan bahsetmiş" dedi.

Çanakkale Balık Hali'nde, Aralık Salı günü Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü memurları tarafından 40 kilo sarıkanat cinsi balığına el konulan Balıkçı Sadri Dinçer(30) tepki göstermişti. Boyu uygun olmayan balıkların mezatla satışa çıkarılmasına tepki gösteren Dİnçer, farklı iddialarda bulunmuştu. Yaşanan bu durum üzerine bir açıklamada bulunan Çanakkale Bölgesi Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Hasan Uysal, üyelerine yöneltilen iddiaları kabul etmedi. Uysal, "Çanakkale balıkhanesinde birkaç gün önce, balıkçı esnafının sattığı kaçak balıklarla ilgili basında yer alan haberler üzerine balıkçılarımız adına açıklama yapma gereği duyuyorum. Balık halindeki esnaf arkadaş o günkü yaşadığı psikolojik durumdan ve sıkıntılı ortamdan dolayı kurum ve balıkçı arasında çıkar ilişkileri olduğundan bahsetmiş. Biz bu konuda böyle bir iftirayı kabul etmiyoruz. Benim balıkçım böyle bir ilişki içinde olduğunu ben düşünmüyorum ve görmüyorum. Biz böyle bir şey hissetmedik. Ayrıca yakalamadık. O günkü psikolojik durumundan dolayı bizim balıkçımıza attığı bir iftiradır. Böyle bir iftirayı kabul etmiyoruz. Aynı kurum bize zaman zaman denizde, iskeleler de ve araçlarda ve yollarda da denetleme yapıyor. Bizim arkadaşlarımızın da hatalı olduğu durumlarda bizde bu cezalara maruz kalıyoruz. Ben 2006 yılından bu yana bu görevi yapıyorum. Çanakkale bölgesi bu konuda en dürüst ildir. ve bu kurum Çanakkale bölgesinde balıkçısıyla her anlamda iletişim kurabilen, hem sorunları anlamında, hem de denetleme anlamında, kararlı ve tutumlu bir kurumdur. Dolayısıyla böyle bir açıklamayı talihsiz kabul ediyorum" diye konuştu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Su Ürünleri Kooperatifinden Denetimlere Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement