Sudanlı çocuklar çatışmalar nedeniyle eğitimden mahrum kalıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Sudanlı çocuklar çatışmalar nedeniyle eğitimden mahrum kalıyor

03.06.2024 16:46

Sudan'da devam eden çatışmalar, çocukların şiddet türlerine maruz kalmasına ve eğitimlerinden mahrum kalmalarına neden oluyor. BM Çocuk Fonu'na göre, Sudan'da okul çağındaki 19 milyon çocuğun yüzde 90'ından fazlası örgün eğitime erişim sağlayamıyor, bu da kuşaklar arası bir krize yol açabilir.

HARTUM, 3 Haziran (Xinhua) -- Cep telefonuyla çekilen fotoğrafta, Sudan'ın Omdurman şehrinde bir cami avlusunda ders gören Sudanlı öğrenciler görülüyor, 2 Haziran 2024.

Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile paramiliter Hızlı Destek Güçleri (RSF) arasında devam eden çatışma, Sudanlı çocukları çeşitli şiddet türlerine maruz bıraktı. Travma yaşayan çocuklar evlerinden ve eğitimlerinden mahrum kaldı.

BM Çocuk Fonu'na göre Sudan'da okul çağındaki 19 milyon çocuğun yüzde 90'ından fazlasının örgün eğitime erişimi yok ve bu durum kuşaklar arası bir krize yol açabilir. (Fotoğraf: Mohamed Khidir/Xinhua)

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Sudanlı çocuklar çatışmalar nedeniyle eğitimden mahrum kalıyor - Son Dakika


Advertisement