Sultanbeylili Gençlerden Proje Başarısı - Son Dakika
Güncel

Sultanbeylili Gençlerden Proje Başarısı

Sultanbeylili Gençlerden Proje Başarısı

Sultanbeyli Ertuğrul Gazi Ortaokulu, "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasından dereceyle döndü.

17.04.2013 14:26

8. sınıf öğrencisi Büşra Nur Şen, "Büşra Sayıları" adlı projesiyle 13 bin proje arasından dereceye girdi ve Ankara'daki finalde yarışmaya hak kazandı.

TÜBİTAK ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün (TEGM) her yıl Türkiye genelinde düzenlediği "Bu Benim Eserim" adlı proje yarışmasının bu yıl sekizincisi düzenlendi.

Düzenlenen yarışmaya Sultanbeyli Ertuğrul Gazi Ortaokulu'ndan, "Büşra Sayıları" adlı proje ile katılan Büşra Nur Şen, İstanbul genelinde 13 bin proje arasından dereceye girdi.

İlk elemede Bölge Bilim Kurulu'na kalan projeler arasında yer alan çalışma, İstanbul Bölge Sergisi'ne layık görülen ilk 139 proje arasına seçildi.

Proje, 9-11 Nisan tarihler arasında Üsküdar Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen İstanbul Bölge Sergisi'nden ise, Türkiye Finali olan Ankara sergisine gidecek ilk 15 proje arasına girmeye hak kazandı. Danışmanlığını Öğretmen Mehmet Bütün'ün yaptığı "Büşra Sayıları" adlı proje, bölge sergisine katılan ilk 5 matematik projesinden biri oldu.

Sergide yoğun ilgi gören projenin ödülünü İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız takdim etti. İstanbul Vali Yardımcısı Harun Kaya ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Vefa Vedat Budak'ın da katıldığı törende proje hakkında bilgi verildi.

Yarışmanın Türkiye finali 7-9 Mayıs tarihleri arasında Ankara'da yapılacak.

Büşra Sayıları Projesi hakkında

"Büşra Sayıları" Ertuğrul Gazi Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Büşra Nur Şen'in, danışman öğretmeni Mehmet Bütün tarafından özel sayıları keşfetmesi ve "Kaprekar Sayıları"na ulaşması sonucu bulundu. "Kaprekar Sayıları"na yeni bir bakış açısı getiren "Büşra Sayıları" matematiğe ve diğer bilimlere yol gösterebilecek yeni bir yöntem ve yeni bir sayı dizisi.

Kaprekar sayısında ulaşılan sonuç ilk sayının aynısı iken Büşra sayısında tersten okunuşudur.

Her sayı Büşra sayısı değildir. Büşra sayıları özel bir sayı dizisidir. İlk bir milyon sayma sayısı arasından sadece 28 tanesi Büşra sayısıdır. Hesaplamalar ve detaylı bilgi için, Büşra Nur Şen'in bir de internet sitesi var: www.busranursen.com

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sultanbeylili Gençlerden Proje Başarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement