Sümela'da 4'üncü Ayin Perşembe Günü Yapılacak - Son Dakika
Güncel

Sümela'da 4'üncü Ayin Perşembe Günü Yapılacak

Sümela\'da 4\'üncü Ayin Perşembe Günü Yapılacak

Trabzon'da tarihi Sümela Manastırı'nda, Ortodokslar tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlecek ayin 15 Ağustos Perşembe günü yapılacak.

13.08.2013 15:22

Trabzon'da tarihi Sümela Manastırı'nda, Ortodokslar tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlecek ayin 15 Ağustos Perşembe günü yapılacak. Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yöneteceği ayin için yaklaşık 450 kişinin Trabzon'a gelmesi bekleniyor.

Maçka İlçesi Altındere Milli Parkı sınırları içinde bulunan tarihi Sümela Manastırı'nda 88 yıllık aranın ardından ilk ayin 2010'da gerçekleştirilmişti. Hıristiyanlar tarafından Meryem Ana'nın göğe yükseldiğine inanılan 15 Ağustos'ta gerçekleştirilen ayinin dördüncüsü bu yıl da perşembe günü yapılacak.

KISITLI SAYIDA KİŞİ ALINACAK

Önceki yıllarda olduğu gibi Fener Rum Patriği Bartholomeos'un yöneteceği ayinde, manastır içine, alanın dar olması nedeniyle kısıtlı sayıda kişi alınacak. Yaklaşık 500 kişinin manastır içinden takip edeceği ayini, içeri giremeyenler manastır dışından takip edebilecek. Perşembe günü saat 11.00'de başlaması beklenen ayin, saat 14.00 sıralarında sona erecek.

Maçka Belediye Başkanı Ertuğrul Genç, ayin için önceki yıllara oranla katılımın az olmasını beklediklerini belirterek, "Şimdiye kadar yaklaşık 450 kişilik bir katılımcı listesi elimize ulaştı. Ancak tabii Rusya ve diğer ülkelerden gelecekler de mutlaka olacaktır" dedi. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sümela'da 4'üncü Ayin Perşembe Günü Yapılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement