Suriye'de Çatışmalar Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Suriye'de Çatışmalar Devam Ediyor

Suriye\'de Çatışmalar Devam Ediyor

Kararlaştırılan bayram ateşkesine rağmen Suriye'de çatışmalar dün de devam etti.

26.10.2012 00:45  Güncelleme: 08:30

Suriye'de çatışmalar dün de devam etti. Muhaliflere yönelik düzenlenen bombalı saldırıda yaralanan 9 kişi, Şanlıurfa'ya getirildi.

Şanlıurfa'nın Akçakale Sınır Kapısı'na bitişik olan Suriye'nin Tellebyat ilçesinde Özgür Suriye Ordusu askerleri ile Beşşar Esed'e bağlı birlikler arasındaki çatışmalar kesilirken, akşam saatlerinde Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine bitişik olan Suriye'nin Haseki iline bağlı Rasul-Ayn ilçesinden silah ve patlama sesleri duyuldu. Esed'e bağlı birliklerin düzenlediği bombalı saldırılarda bir çok kişi yaralanırken, yaralanan 9 kişi özel araçlarla Şanlıurfa'ya getirildi. Akçakale Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan 5'inin, ilk müdahalenin ardından kentteki daha büyük hastanelere sevk edildiği ifade edildi.

Öte yandan, Özgür Suriye Ordusu askerlerinin, Rasul-Ayn ilçesinde Esed'e bağlı birliklerin elinde bulunan bir karakol ile 6 tankı ele geçirdiği öğrenildi. 6 tanktan 4'ünün imha edildiği, diğer 2'sinin Tellebyat ilçesine getirildiği ve namlularının Esed'e bağlı birliklere çevrildiği belirtildi.

Suriye'de bugün kutlanmaya başlayacak olan Kurban Bayramı dolayısıyla, Esed yönetimi 4 gün süreyle ateşkes ilan etmişti. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suriye'de Çatışmalar Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement