Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu (SMDK), Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nden Suriye'nin Deyru'z Zor kentinde Esed'in kontrolü altındaki bölgelerde insani yardım koridoru oluşturulması için karar çıkarmasını istedi.
SMDK, "Deyru'z Zor'un dik duruşunun 1'inci yılı" başlığıyla yaptığı yazılı açıklamada, BM Güvenlik Konseyi'nden insani koridor oluşturulması için karar çıkarmasını talep ederek, şehirdeki trajedinin sona ermesi için ciddi ve somut adımlar atılması gerektiğini, bunun yolunun da BM kararından geçtiğini kaydetti.
Deyru'z Zor'da farklı cephelerde savaşın devam ettiğini belirten SMDK, açıklamasında, sivillere yönelik kuşatma sebebiyle insanların yaşadığı sıkıntıların gittikçe arttığını vurguladı. - Kahire
Son Dakika › Güncel › Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.