Suriye'de İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'de İç Savaş

Suriye\'de İç Savaş

Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi: "Rusya, Suriye'de ateşkes ilan edilmesi durumunda Nusra Cephesi'nin buna uyması konusunda bizden teminat istedi"

25.12.2013 17:27

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Rusya'nın Suriye'de ateşkesin sağlanabilmesi için "Nusra Cephesi'nin buna uyması" konusunda kendilerinden güvence istediğini ancak hiçbir taraf adına böyle bir garanti veremeyeceklerini ifade ettiklerini belirtti.

Arabi, Iraklı Gazeteciler Sendikası Başkanı Mueyyed el-Lami başkanlığındaki Arap Gazeteciler Birliği heyetini kabulünde, Arap Birliği'nin Suriye'deki çatışmaların sona erdirilmesi için çaba sarf ettiğini ve BM Güvenlik Konseyi'nde de bunu defalarca dile getirdiklerini anlattı. Bu çağrılarına karşılık Rusya'nın, "ateşkes ilan edilmesi durumunda Nusra Cephesi'nin buna uyması konusunda kendilerinden teminat istediğini" aktaran Arabi, böyle bir teminatı veremeyeceklerini ifade ettiklerini ancak her şeye rağmen Suriye'de bütün tarafları bağlayacak ateşkesin sağlanması gerektiğini vurguladıklarını söyledi.

Ülke içinde ve dışında 9 milyona ulaşan Suriyeli sığınmacıların insani durumunun fevkalade kötü olduğunu hatırlatan Arabi, ülkedeki çatışmaların bir an önce durup insani yardım kuruluşların içeride yardım faaliyetlerine başlayabilmesi için gazeteci sendikalarının da çaba sarf etmesini gerektiğini kaydetti.

Ülkede artan şiddet olaylarından endişe duyduklarını dile getiren Arabi, Suriye rejiminden, Halep'teki yerleşim birimlerine füze ve varil bombalı saldırılarını durdurmasını talep etti.

Arabi, başta Suriye rejimi olmak üzere ülkedeki tüm tarafların uluslararası kanunlara uymasını ve özellikle bu yasaların yasakladığı silahları kullanmaktan kaçınmalarını da istedi. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'de İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement