Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Savaş

Suriye\'deki İç Savaş

BM Genel Sekreteri Ban'ın Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Feltman, Cenevre 2 Konferansı'nın toplanabilmesi için İran'dan destek istedi

28.08.2013 00:16

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'un Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Jeffrey Feltman'ın, Cenevre-2 Konferansı'nın toplanabilmesi için İran'dan destek istediği bildirildi.

Genel Sekreterlik Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, Feltman'ın İran'a yaptığı ziyareti tamamladığını, burada İran Dışişleri Bakanı, Bakan Yardımcısı ve diğer İranlı diplomatlarla görüştüğünü söyledi.

Haq, görüşmelerde Feltman'ın, BM'nin Suriye krizine askeri çözüm yaklaşımlarını reddettiğini vurguladığını ve Cenevre-2 Konferansı hazırlıkları konusunda muhataplarına bilgi verdiğini belirtti.

Feltman'ın, İran'ın bölgedeki "etkisi ve liderliği" dolayısıyla Suriyeli tarafları müzakere masasına getirmede önemli bir rol oynayabileceğini ve bu konuda sorumluluğu olduğunu söylediğini kaydeden Haq, "Feltman, İranlı yetkililerle Suriye'de her geçen gün kötüye giden durumu ve BM'nin kimyasal silah kullanımına yönelik derin kaygısını dile getirdi. Görüşmelerde BM'nin İran ve diğer ülkelerle çalışarak Suriye'deki krizi nasıl sonlandırabileceği ele alındı" dedi. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Savaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement