Suriye'deki İç Şavaş - Son Dakika
Güncel

Suriye'deki İç Şavaş

Suriye\'deki İç Şavaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Suriye'deki iç savaştan dolayı mağdur olan vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldı Belediye Başkanı Küçükler: "Gıdadan temizlik malzemesine, giyimden ev eşyasına kadar her türlü ihtiyaca yönelik toplanan yardımları Suriyeli kardeşlerimize ulaştıracağız"

10.09.2013 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Suriye'deki iş savaştan mağdur olanlar için yardım kampanyası başlatıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yaptığı açıklamada, diktatör rejimin katliamına uğrayarak hayatta kalma mücadelesi veren Suriyeliler için gıda ve giyim kampanyası başlattıklarını belirterek, toplanacak yardımların Türkiye'de sığınma statü bulunan Suriyeli mültecilere ve savaş bölgesindeki halka dağıtılacağını ifade etti.

Kampanyayla vatanlarını terk ederek, ülkeye sığınan mültecilerin yaralarını bir nebze de olsa sarmayı amaçladıklarını vurgulayan Küçükler, şunları kaydetti:

"İslam coğrafyasının kalbini derinden sızlatan bu kanın durması hepimizin tek temennisidir. Dikta bir rejimin zulmü altında ezilen ve kan gölüne dönen Suriye'de her gün yüzlerce din kardeşimiz hayatını kaybetmektedir. Kimyasal silahlar ve bombardımanın altında kendi topraklarında vatansız kalan kardeşlerimize bir yardım eli uzatma noktasında kampanya başlattık. 'Şimdi Suriye'de yardım zamanı' diyerek hayırsever Erzurumluları başlattığımız kampanyaya destek olmaya çağırıyoruz. Savaş mağduru din kardeşlerimize yardım eli uzatmak hepimizin insanlık görevidir."

Dadaşların, birlik, beraberlik, kardeşlik hukukuyla birçok topluma yardımseverlik ve paylaşma kültürüyle örnek olduğuna dikkati çeken Küçükler, "Erzurum, birlik, dirlik ve kardeşliğin harcıdır. Erzurum, düşküne, kimsesize, sahipsize ve çaresize yardım elini uzatandır. Dadaşlar vakardır, merttir" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler, şöyle devam etti:

"Gıdadan temizlik malzemesine, giyimden ev eşyasına kadar her türlü ihtiyaca yönelik toplanan yardımları Suriyeli kardeşlerimize ulaştıracağız. Toplanan yardımları, ülkemizde bulunan çoğu kadın ve çocuklardan oluşan sığınma statü sahibi Müslüman kardeşlerimize ve Suriye'de silahların gölgesinde yaşayan mazlum halka yollayacağız. Herkesin bu kampanyaya destek olmasını temenni ediyoruz." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye'deki İç Şavaş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement