Suriye Ordusu 48 Kişi Öldürdü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Suriye Ordusu 48 Kişi Öldürdü

Suriye Ordusu 48 Kişi Öldürdü
05.09.2012 07:45  Güncelleme: 09:06

Suriye İnsan Hakları Örgütü, Suriye ordusunun Halep ve Şam'ın banliyölerinde 48 kişiyi öldürdüğünü bildirdi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), ordunun gece yarısından bu yana çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla devamn ettiği operasyonlarında çoğu Halep ve Şam'ın banliyölerinde olmak üzere 48 kişinin öldüğünü bildirdi.

Londra merkezli örgüt, rejime bağlı güçler tarafından yürütülen operasyonlarda Halep'te 31, Şam ve banliyölerinde 9, Deyru'z Zor'da 7 ve Humus'ta 1 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

SNHR, ülke genelinde ölenlerden 8'inin çocuk, 5'inin ise kadın olduğunu kaydetti. Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC)ise İdlib'in merkeziyle Binniş ve Taftanaz ve Humus'un Rastan ilçelerinin dün geceden bu yana hava bombardımanına uğradığını belirtti.

Her iki örgüt de ölü sayılarını kimlik tespiti yaptıktan sonra açıklıyor. Bu sebeple ölü sayılarının günün ağırmasıyla yeni cesetlere ulaşılmasıyla birlikte artmasından endişe ediliyor.

Salı günü Esed güçlerinin saldırıları sonucu 150 kişi hayatını kaybetmişti.

Muhabir: Bülent Şahin Erdeğer

Yayıncı: Ebubekir Gülüm - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriye Ordusu 48 Kişi Öldürdü - Son Dakika


Advertisement