Suriyeli ailelere soba yardımı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli ailelere soba yardımı

Suriyeli ailelere soba yardımı

Sivil toplum kuruluşları, kiraladıkları evlerde barınan Suriyelilere soba yardımında bulundu.

09.12.2013 16:13

Sivil toplum kuruluşları, kiraladıkları evlerde barınan Suriyelilere soba yardımında bulundu.

Ülkelerindeki olaylardan kaçarak Türkiye'ye sığınan ihtiyaç sahibi Suriyelilere yardımlar sürüyor. İç savaş nedeniyle Kilis'e gelerek kiraladıkları evlerde yaşayan ailelere bölge halkı ve sivil toplum kuruluşları sahip çıkıyor.

İlim Yardımlaşma ve İrfan Derneği (İyi-Der) ile Hicret Eğitim ve Kültür Vakfı'nın organizasyonuyla temin edilen sobalar, Suriyeli ailelere dağıtılmaya başlandı.

Hicret Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Osman Gezgin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriyelilere yardım etmek için birtakım çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Kışın gelmesiyle yaklaşık 300 soba temin ettiklerini ifade eden Gezgin, "Yaklaşık iki haftadır ihtiyaç sahibi Suriyeli ailelere soba dağıtıyoruz. Bunun sıcak yemek dağıtımımız devam ediyor. İmkanı olmayan ailelerin vakfımıza başvurmalarını bekliyoruz" dedi.

Soba ve yemek dışında yardımların olduğunu dile getiren Gezgin, özellikle gıda dağıtımına önem verdiklerini vurguladı.

Yardımların gönüllü ekiplerce ulaştırıldığını anımsatan Gezgin, sözlerini şöyle tamamladı:

"Arkadaşlarımız her akşam Suriyeli aileleri ziyaret ederek eksikliklerini belirliyor. Gıda yardımlarının dışında giysi de veriyoruz. Havaların soğumasıyla ayakkabı yardımında bulacağız. Bunun haricinde misafirlerin süngerli yatak ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Ayrıca 500 battaniyeyi de ihtiyaç sahiplerine teslim ettik.".

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli ailelere soba yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement