Suriyeli İş Adamları Türkçe Öğreniyor - Son Dakika
Güncel

Suriyeli İş Adamları Türkçe Öğreniyor

Suriyeli İş Adamları Türkçe Öğreniyor

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Suriyeli işadamlarına "İş Türkçesi" eğitimi veriyor.

06.10.2016 14:08

Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Suriyeli işadamlarına "İş Türkçesi" eğitimi veriyor.

GTO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Suriye uyruklu firmalara hizmet vermek amacıyla kurulan GTO Suriye Masası, "İş Türkçesi" eğitimleriyle ticaretteki iletişim sorununu aşmaya çalışıyor.

GTO Genel Sekreteri Halil Göçer Türkiye'de bir ilke imza atarak Suriyeli üyelere Türkçe eğitimi düzenlediklerini söyledi.

88 saat sürecek Türkçe eğitimiyle Suriyeli işadamlarının Türkiye'de daha rahat ticari faaliyetlerde bulunabilmelerini hedeflediklerini ifade eden Göçer, "Suriyelilerin Türkçe dinleme, konuşma, okuma ve yazma becerilerini geliştirip Türkçe kelime hazinelerini artırmalarını amaçlıyoruz. Türkçeyi ve Türkçe'nin özelliklerini öğrenerek kendilerini daha rahat ifade edebilme, ihracat ve ithalatlarında daha rahat iletişim kurmalarını sağlayacağız." ifadelerini kullandı.

Kursun başladığı günden bu yana Suriyeli tacirlerin kendilerini daha iyi ifade etmeye başladığını vurgulayan Göçer, şunları kaydetti:

"Birkaç yıldır Türkiye'de olmalarına rağmen şimdiye kadar Türkçe öğrenemeyen Suriyeli tüccarların Türkçe konuşmaya başlaması önemli bir gelişme. Suriyelilerin Türkçe öğrenmeleri, Türk tüccarlara da kolaylıklar sağlamaktadır. Yaşadıkları ülkenin dilini öğrenen Suriyeliler artık kendilerini daha rahat ifade edebilmekte ve Türklerle daha kolay iletişime geçmekteler. Türkçe öğrenen Suriyeli işadamlarının Suriye'nin yeniden inşasında Türkiye ve Suriye ilişkilerinde çok önemli roller üstlenecekler. 3 Ağustos'ta başlayan eğitim 24 Ekim'de tamamlanacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli İş Adamları Türkçe Öğreniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement