Suriyeli Vela'nın "Sessiz" Dünyası - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Vela'nın "Sessiz" Dünyası

Suriyeli Vela\'nın "Sessiz" Dünyası

Suriye'deki iç savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye'ye sığınan 22 yaşındaki işitme engelli Vela Amuri, masal kahramanlarını resmederek sessiz dünyasındaki hayallerini dışa vuruyor Sarıçam Konaklama Merkezi'nde, gününün büyük bölümünü el sanatları çadırında geçiren Amuri, işaret diliyle anlaştığı eğitmenlerinden.

31.12.2013 11:18

VOLKAN KAŞİK/ENSAR ÖZDEMİR - Suriye'deki iç savaştan kaçarak ailesiyle Türkiye'ye sığınan 22 yaşındaki işitme engelli Vela Amuri, masal kahramanlarını resmederek sessiz dünyasındaki hayallerini yansıtıyor.

Yaklaşık iki yıl önce annesi, babası ve 5 kardeşiyle Suriye'nin Hama kentinden kaçarak Türkiye'ye sığınan ve Adana'daki Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Sarıçam Konaklama Tesisi'nde misafir edilen Suriyeli Amuri, el sanatları çadırında işaret diliyle anlaştığı eğitmenlerinden öğrendikleriyle duygularını kağıda döküyor.

Sağır ve dilsiz olduğu için çevresiyle çok fazla iletişim kuramayan ancak kısa sürede birbirinden güzel resimler çizmeye başlayan Amuri, yeteneğiyle dikkat çekiyor.

Sarıçam Halk Eğitim Merkezi eğitmenlerinden Yıldız Noyaner, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Amuri'nin işitme ve konuşma engelli olmasına rağmen çok güzel çizimler yaptığını söyledi.

Çok yetenekli olan Amuri'nin severek ve isteyerek resim yaptığını, bunu görebildiklerini ifade eden Noyaner, şunları kaydetti:

"Çadır kentteki resim atölyesine en erken Vela geliyor ve en son o çıkıyor. Vela'nın resim yapmaya karşı çok ilgisi var. Çizimleri de gayet güzel. Çizimlerinde ise daha çok çocuklu resimler yapıyor. Hayal ederek resim yaptığı için hep masal kahramanlarını resmediyor. Hikayelerle dolu hayali prensesler, atlar gibi karakterler çiziyor. Vela ayrıca resim yaparak kendini de ifade ediyor. Birşey anlatırken hemen resim çiziyor, biz de ona bakarak anlıyoruz. Vela yetenekli öğrencilerim arasında yer alıyor."

Noyaner, emekli öğretmen olduğunu, halk eğitim merkezinde de el sanatları öğretmeni olarak görev yaptığını belirterek, ülkelerinden kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyelilere sosyal aktiviteler ve bu tür kurslarla bir nebze olsun katkıda bulunmak için çalıştıklarını sözlerine ekledi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Vela'nın 'Sessiz' Dünyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement