Suriyelilerden "Madaya" Eylemi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Suriyelilerden "Madaya" Eylemi

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeliler, Suriye'nin Madaya şehrinde yaşanan insani duruma dikkati çekmek için eylem düzenledi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeliler, Suriye'nin Madaya şehrinde yaşanan insani duruma dikkati çekmek için eylem düzenledi.

Reyhanlı Belediyesi önünde toplanan aralarında kadın ve çocukların da olduğu Suriyeliler, ellerinde Türkçe, Arapça, İngilizce "Madaya kalbimizde, unutmayacağız, Madaya açlıktan ölüyor, abluka kalksın" yazılı döviz ve pankart açtı.

Grup adına konuşma yapan Hasan Almossa, Suriyeli kardeşleri için burada toplandıklarını söyledi.

Kardeşlerinin orada yaklaşık 200 gündür açlık çektiğini ifade eden Almossa, "Bir an evvel oradan ablukanın kalkmasını bekliyoruz. Onların sesi olmaya çalışacağız. Bizler burada rahat ederken onların sıkıntı ve açlık çekmeleri bizleri çok üzüyor" dedi.

Eyleme katılanlara kuru ekmek ikram edildi. Döviz taşıyan bazı çocukların gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Basın açıklamasının ardından bir süre slogan atan grup, olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak: AA