Sürücü Kursları Birliği Genel Başkanı Süleyman Sert'den Sürücülere Çağrı - Son Dakika
Güncel

Sürücü Kursları Birliği Genel Başkanı Süleyman Sert'den Sürücülere Çağrı

Sürücü Kursları Birliği Genel Başkanı Süleyman Sert\'den Sürücülere Çağrı

Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Birliği Genel Başkanı Süleyman Sert, Karayolu taşımacılığındaki yoğunluğun her geçen gün artması ve her yıl yüz binlerce sürücü adayının belirli eğitimlerden sonra trafiğe çıktığını belirterek, "Sürücü eğitiminde"...

16.02.2012 11:50

Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursları Birliği Genel Başkanı Süleyman Sert, Karayolu taşımacılığındaki yoğunluğun her geçen gün artması ve her yıl yüz binlerce sürücü adayının belirli eğitimlerden sonra trafiğe çıktığını belirterek, "Sürücü eğitiminde Avrupa standartlarını yakalamalıyız" dedi.

Sürücü eğitimindeki kalitenin artması için müfredatın daha da zenginleştirilmesi gerektiğini belirten Sert, hayat boyu öğrenme ve sürekli eğitim anlayışı çevresinde sürücülerin de belirli sürelerde sağlık kontrollerinin yapılması ve sürücülere gelişen ve değişen şartlarda eğitimler verilmesi gerektiğini söyledi. Sürücü kurslarında teorik ve pratik olmak üzere eğitimler verildiğini belirten Başkan Sert, "Sürücü Kurslarımızda sınıf ortamında verilen eğitimler içerisinde sürücü olmanın gerektirdiği sosyal

sorumluluk ve direksiyon eğitimi ile bireysel sorumluluklarla ilgili olarak eğitimler verilmektedir. Bu eğitimlerin daha yaygın hale gelmesi zamana yayılarak müfredatın genişletilmesi sürücülerimiz için daha yararlı olacaktır. Eğitim müfredatımız yasal düzenleme ile daha da genişletilmeli "dedi.

Sürücü kurslarıyla ilgili yönetmelikten kaynaklanan bir takım sıkıntıların yaşandığını da belirten Sert, "Kursiyerlerimizin belirli bir süreyle eğitim programını tamamlaması gerekiyor. Sürücü belgesi almak isteyenlerin de mesai ve benzeri sebeplerden dolayı bu eğitime yeterince zaman ayıramamakta. Trafik eğitiminin sosyal yönden etkisini görmekte zorlanmaktalar. Eğitim sürelerinin modüler sisteme çevrilerek kursiyerin sınıf içi eğitimine yüzde yüz katılımını sağlayacak düzenlemeler yapılmalıdır.

Kursiyerlere Avrupa Birliği ülkelerinde olduğu gibi süreler noktasında kısıtlamalar kaldırılmalı, zamana yayılarak hem eğitimin kalitesi artırılmalı hem de kursiyerin zaman problemi ortadan kaldırılmalıdır" şeklinde konuştu.

Eğitimini tamamlayan kursiyerlerimizin, direksiyon sınavları uzman sınav değerlendiricileri gözetiminde, sınav yapan kişinin de sorumluluğu olacak şekilde uygulanması gerektiğine işaret eden Sert şunları söyledi:

"Sektördeki haksız rekabetin ortadan kalkması için açılacak kurslara sınırlama getirilmeli, kursların standardı yükseltilerek eğitim kalitesinin artırılması sağlanmalıdır. Araç tamirle, insan eğitimle yol alır. Bizim işimiz eğitim. Eğitimi bu yüzden son derece önemsiyoruz. Yaşanan trafik kazaların çoğunda insan kaynaklı kusurların olduğunu biliyoruz. Sürücülerimize ait bu tür eksiklikleri giderek daha fazla eğitim vermek istiyoruz. Bunun yolu da bu konuda yasal düzenleme yapmasıyla mümkün olacaktır"

dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sürücü Kursları Birliği Genel Başkanı Süleyman Sert'den Sürücülere Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement