Suudi Arabistan'ın Necran kentinde bir camide düzenlenen intihar saldırısının terör örgütü DAEŞ tarafından üstlenildiği bildirildi.
Terör örgütü DAEŞ mensubu olduğu belirtilen bir kişi, sosyal paylaşım sitesindeki hesabında, Ebu İshak el-Hicazi isimli intihar eylemcisinin Necran'ın Ed-Dahza Mahallesi'ndeki camide, üzerindeki bombayı patlattığını ifade etti. Örgüt militanı, olayda bir kişinin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını belirtti.
Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, Necran kentinde camiyi hedef alan intihar saldırısında bir kişinin öldüğünü, onlarca kişinin yaralandığını açıklamıştı. Bakanlık, intihar eylemcisinin kimliğine ilişkin henüz açıklama yapmadı.
Yaklaşık on gün önce Şii nüfusun çoğunlukta olduğu Katif vilayetinin Hüseyniye bölgesinde meydana gelen ve 5 kişinin ölümü, 9 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayın sorumluluğunu da terör örgütü DAEŞ üstlenmişti.
Son Dakika › Güncel › Suudi Arabistan'daki İntihar Saldırısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.